ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή φυλάκισης σε δύο για την άφιξη παράνομων μεταναστών

Πρόκειται για δύο πρόσωπα ηλικίας 62 και 23 ετών

Ανακοινώσεις

Ποινές φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε δύο άντρες ηλικίας 62 και 23 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι μετά από εκδίκαση υποθέσεων που αφορούσαν σε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την άφιξη αριθμού παράτυπων μεταναστών, με δύο θαλάσσια σκάφη, στην περιοχή Αμμοχώστου, τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας 24 μηνών στον 62χρονο, για το αδίκημα της συνδρομής σε απαγορευμένο μετανάστη για είσοδο στη Δημοκρατία, για το αδίκημα της μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος, και για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία από πρόσωπο που έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης.

Παράλληλα, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας 18 μηνών στον 23χρονο, για το αδίκημα της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, για το αδίκημα της μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος, και για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία από πρόσωπο που έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης.

Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν στην άφιξη με δύο θαλάσσια σκάφη στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, το βράδυ στις 24 Μαΐου και το μεσημέρι στις 26 Μαΐου, αριθμού παράτυπων μεταναστών. Στο πρώτο σκάφος βρίσκονταν 46 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και ο 62χρονος, ενώ στο δεύτερο σκάφος βρίσκονταν 19 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και ο 23χρονος. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν στη συνέχεια, οι 62χρονος και 23χρονος ήταν οι οδηγοί των δύο θαλάσσιων σκαφών, ξεχωριστά. Αυτοί συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας,δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.

Τις δύο υποθέσεις είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση