ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δυο γεωτρήσεις στο 10 μέσα στο 2018

Σε εξέλιξη οι συμβάσεις για τις εξέδρες γεωτρήσεις

Του Απόστολου Τομαρά

Το πλήρες προγραμμα των σχεδιαζόμενων ερευνητικών εργασιών στο τεμάχιο 10 παρουσίασε η ExxonMobil. Στο κομμάτι αυτο η εταιρεία προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση της δραστηριότητας στο χώρο της ενέργειας παγκοσμίως.

Στο κομμάτι που αφορά την κυπριακή ΑΟΖ η Exxon ανακοίνωσε οτι θα πραγματοποίησει δυο ερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Όπως αναφέρθηκε απο τον Βαρνάβας Θεοφοσιου Γενικος Διευθυντής της Exxonmobil Cyprus τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας μετά απο τις δυο γεωτρήσεις θα εξαρτηθούν απο τα αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες που γίνονται ολοκληρώθηκε η απόκτηση των τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, έχει γίνει προκαταρκτική ταχεία επεξεργασία των στοιχείων ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων.

Όπως ανακοινώθηκε η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασια συμβάσεων για τις εξέδρες γεώτρησης. Εχουν μελετηθεί θεματα που αφορούν τη βαση εργασιών τα σκάφη ανεφοδιασμού ενώ σε εξέλιξη ειναι οι διαδικασίες των συμβάσεων. Επίσης θα αποσπαστεί τοπικό προσωπικό της Exxon στο προγραμμα υπεράκτιων ερευνών.

Σημαντική για την Κύπρο η ExxonMobil

Η παρουσια στελεχών της κυβέρνησης στην παρουσίαση αποκαλύπτει το πόσο σημαντική ειναι για την Λευκωσια η εδώ παρουσια της ExxonMobil. Κάτι που τόνισε απο το βήμα της εκδήλωσης ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρυπης.

Αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας για την παρουσια της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική και σχεδιασμούς της κυβέρνησης οι οποίοι προχωρούν κανονικά.

Απο πλευράς κυβέρνησης στην εκδήλωση παρευρίσκονται ο Υπουργός μεταφορών Μαριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επίσης, το παρόν τους έδωσαν και η πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με εμπλοκή στα ενεργειακά καθώς και πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου της Κυπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X