ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δώστε προσοχή: Οδηγίες Τμήματος Δασών για αποφυγή πυρκαγιών

Το Τμήμα Δασών καλεί το κοινό να μην ανάβει φωτιά και να μην χρησιμοποιεί εργαλεία κοπής ή συγκόλλησης μετάλλων (σμιρίλιο ή ηλεκτροκόλληση) σε ανοιχτό χώρο

Θερμή έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να συνεργάζεται στενά με το προσωπικό του Τμήματος Δασών και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, απευθύνει το Τμήμα σε ανακοίνωσή του.

Ενόψει της μαζικής εξόρμησης εκδρομέων την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τονίζεται ότι «το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια, μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές του δάσους, συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι € 25.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί».

Το Τμήμα Δασών καλεί το κοινό να μην ανάβει φωτιά και να μην χρησιμοποιεί εργαλεία κοπής ή συγκόλλησης μετάλλων (σμιρίλιο ή ηλεκτροκόλληση) σε ανοιχτό χώρο.

Πολίτης, στην περίπτωση που παρατηρεί ότι κάποιο άτομο προβαίνει σε ενέργεια που πιθανόν να προκαλέσει πυρκαγιά, πρέπει να προσπαθήσει να το μεταπείσει και να επικοινωνήσει αμέσως με το Τμήμα Δασών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση