ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαρτυρία στο Δικαστήριο - Ο Τζιωνής γονάτισε, χτύπησε το έδαφος και είπε, «πάλεψε σαν άντρας»

«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια συμπεριφορά έχει 20 χρόνια»

Δημήτρης Λουκά

Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκαν εκ νέου οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση της δίκης του διπλού φονικού.

Η διαδικασία συνεχίστηκε, με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής.

Επομένη δικάσιμος την Δευτέρα (7/1) η ώρα 9:00 όπου και αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για αυτοψία στην οδό Ζαλόγγου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσαν τέσσερις φωτογράφοι τόσο από το ΤΑΕ Λευκωσίας, όσο και από την ΥΠΕΓΕ. Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες που λήφθηκαν από το σκηνή του εγκλήματος, τεκμήρια μετά από υπόδειξη των κατηγορούμενων, από τη νεκροτομή των θυμάτων καθώς και φωτογραφίες του ανήλικου γιου του άτυχου ζεύγους κατά την ιατροδικαστική του εξέταση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Τα όσα έγιναν στη σημερινή δικάσιμο 

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία γεγονός που οφείλεται στο ότι οι συνήγοροι είχαν πρόθεση για παραδεκτά γεγονότα και ως εκ τούτου έπρεπε να ετοιμαστεί κείμενο σύμφωνα με τον Δικαστή.

 Ένταση επικράτησε με την Εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής να αναφέρει ότι «Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια συμπεριφορά έχει 20 χρόνια που είμαι εδώ και πρώτη φορά βλέπω αυτό το πράγμα» απαντώντας στον Σωτήρη Αργυρού που έθεσε θέμα ότι δεν τους λένε ποιοι μάρτυρες θα καταθέσουν

Από πλευράς του ο Δικαστής τόνισε «Να υπάρχει μια καλύτερη συνεννόηση , να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός»

Διαβάστηκαν μερικά παραδεκτά γεγονότα με δακτυλοσκοπικα αποτυπώματα και παραδόθηκαν στο Δικαστή και γίνονται τεκμήρια.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής συνεχίζει να διαβάζει παραδεκτά γεγονότα.

Εκπρόσωπος κατηγορούσας αρχής: «Η παραλαβή, μετακίνηση και η φύλαξη των τεκμηρίων έγιναν με νόμιμο τρόπο»

Επόμενος Μάρτυρας Πανίκκος Μοδέστου υπηρετεί στην αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και αναφέρει «έλαβα αριθμό φωτογραφιών στην οδό Σκιάθου».

Παρουσιάζονται βιβλιάρια φωτογραφιών στο δικαστήριο και παραδίδονται στο δικαστή. 

Μοδέστου: «Στη φωτογραφία 14 και 15 ο κατηγορούμενος ένας υποδεικνύει ένα σημείο που έβαλε τα παπούτσια του. Η συμπεριφορά του Τζιωνή όταν ήμουν εγώ παρόν στη οδό Σκιάθου 3, ήταν φιλικός, ήρεμος και συνεργάσιμος». Ο Πανικός Μοδέστου αναφέρει επίσης ότι, «ο κατηγορούμενος προτού αποχωρήσουμε από το μέρος από μονός του γονάτισε και χτύπησε το πάτωμα με δάκτυλα του και είπε "Πάλεψε

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ρωτά τον μάρτυρα, «Δεν φορτίστηκες από την σκηνή και τα αίματα και φορτίστηκες όταν χτύπησε το χέρι του στο έδαφος;

Ο μάρτυρας ξεκαθαρίζει ότι δεν είπε αυτό αλλά ότι ήταν μια πολύ σοβαρή υπόθεση και ότι όλοι ήταν πολύ προσεχτικοί.
Επανέρχεται ο δικηγόρος λέγοντας, «σου υποβάλλω ότι ο κατηγορούμενος δεν είπε πάλεψε σαν άντρας και ότι δεν έγινε αυτό το περιστατικό που είπατε.

Λακωνική η απάντηση του μάρτυρα, «Αυτή είναι η δική σας θέση»

Διευκρινίζει ο Μοδέστου ότι το συγκεκριμένο συμβάν έγινε μετά από τις υποδείξεις του Τζιωνή, όταν ξαφνικά ο κατηγορούμενος γονάτισε και προέβη σε αυτή την κίνηση.
 
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μόδεστου

Εκπρόσωπος Κατηγορούσας Αρχής: «Έχουμε πρόθεση να παρουσιάσουμε κι άλλους μάρτυρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X