ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η έρευνα στο αυτοκίνητο και το «όχι» στον δικηγόρο του Τζιωνή

Τι ειπώθηκε στη σημερινή διαδικασία

Δημήτρης Λουκά

Συνεχίστηκε η δίκη της υπόθεσης για την άγρια δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου.

Η Κατηγορούσα Αρχή, παρουσίασε νέους μάρτυρες κατηγορίας, τον Κωνσταντίνο Αναστασίου, ο οποίος υπηρετεί στο εργαστήριο ηλεκτρονικών δεδομένων του Αρχηγείου και τον Γεώργιο Χρυσάνθου, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από πλευράς του ο κύριος Αναστασίου διαβάζοντας την έκθεση του, ανέφερε πως το tablet που είχε σταλεί στο εξωτερικό, δεν έγινε κατορθωτό να ξεκλειδωθεί, μέχρι στιγμής, ωστόσο εξετάζονται άλλες εναλλακτικές λύσεις. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε κοντά στην σκηνή του εγκλήματος και είχε σταλεί στο εξωτερικό αφού δεν κατέστη δυνατό να ξεκλειδωθεί.

Διαβάστε επίσης ΓεΣΥ: 9 + 1 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Σε ερώτηση του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου, γιατί δεν ζήτησε τον κωδικό από τους κατηγορούμενους, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν είχε επαφή μαζί τους.

Η έρευνα στο αυτοκίνητο και το «όχι» του δικαστηρίου

Τη σκυτάλη στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου πήρε ο Γεώργιος Χρυσάνθου. Όταν του ζητήθηκε από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να παρουσιάσει το βιβλιάριο που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο, ο δικηγόρος του νούμερου ένα κατηγορούμενου έφερε ένσταση.

Ο κύριος Αναστασίου κατά την ένσταση του ανέφερε ότι το βιβλιάριο λήφθηκε χωρίς ένταλμα έρευνας από το αυτοκίνητο, στις 4/5, ενώ το εν λόγω όχημα είχε παραληφθεί από την Αστυνομία στις 25/4 και ελέγχθηκε την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, το βιβλιάριο εντοπίστηκε στο όχημα στις 4 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας από σήμερα - Όλες οι λεπτομέρειες

Ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή ζήτησε δίκη εντός δίκης για να διευκρινιστεί κατά πόσο η Αστυνομία θα έπρεπε ή όχι να εκδώσει νέο ένταλμα έρευνας στις 4/5 και η διαδικασία διακόπηκε για περίπου μιάμιση ώρα.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο ζήτησε διευκρίνηση από τον κύριο Αναστασίου για τα περί μη έκδοσης εντάλματος έρευνας με τον ίδιο να απαντά «έπρεπε να εκδοθεί νέο ένταλμα έρευνας στο αυτοκίνητο». 

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου είπε ότι «ήταν υπό τον έλεγχο της αστυνομίας το αυτοκίνητο, δεν χρειαζόταν να εκδοθεί νέο ένταλμα έρευνας», ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή, για δίκη εντός δίκης.

Ωστόσο το δικαστήριο παραχώρησε το δικαίωμα στον δικηγόρο του Τζιωνή για αγόρευση σε σχέση με το θέμα και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το πρωί.

Το 24NEWS θα είναι παρόν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X