ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαρροή emails! Τα επόμενα βήματα στην πολύκροτη υπόθεση

Τι θα ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας. της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα επιστολή στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας του σύμφωνα με τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας νόμο να ορίσει ερευνώντα λειτουργό για εξέταση ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από την Εισαγγελέα κα Ελ. Λοιζίδου όσον αφορά την ηλεκτρονική της αλληλογραφία με ρωσικές αρχές.

Ζήτησε επίσης από τον Αρχηγό Αστυνομίας την ποινική διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων για υποκλοπή και δημοσίευση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Ήδη από χθες με ανακοίνωση του ο Γενικός Εισαγγελέας, ζήτησε την έναρξη αστυνομικής έρευνας για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την φερόμενη υποκλοπή και την δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως, εφόσον τόσο η υποκλοπή όσο και η δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων χωρίς να τηρηθούν οι πρόνοιες του νόμου, συνιστούν ποινικό αδίκημα

Η θέση της Κυβέρνησης: 

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την αυριανή του συνεδρία θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

"Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ζητά όπως το Υπουργικό Συμβούλιο διορίσει ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ελένης Λοϊζίδου. Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την αυριανή του συνεδρία θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να ερευνήσει το θέμα που έχει προκύψει", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν η έρευνα θα αφορά μόνο τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε πως "αν από τα ευρήματα της πειθαρχικής έρευνας προκύπτουν και ποινικά παραπτώματα τότε θα διεξαχθεί και ποινική έρευνα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X