ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαφωνίες για την ανέγερση 4ώροφου ξενοδοχείου στο Λατσί

Διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες

Διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες μεταξύ και των βουλευτών αλλά και των τοπικών αρχών και των αρμόδιων Τμημάτων του κράτους, διατυπώθηκαν σήμερα εντός της Επιτροπής Εσωτερικών για την ανέγερση τετραώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή του Λατσιού.

Η Επιτροπή, αυτεπάγγελτα μετά από πρόταση του Βουλευτή Παύλου Μυλωνά, είχε ζητήσει ενημέρωση για την απόφαση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως να εκδώσει πολεοδομική άδεια για την ανέγερση παρά τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου είπε πως αποτελεί ένα μείζον θέμα καθώς τίθεται θέμα παρανομιών, αφού σήμερα η ανέγερση του γίνεται χωρίς Άδεια Οικοδομής και Πολεοδομική Άδεια.

«Έχουμε ζητήσει από όλα τα Τμήματα τα οποία εμπλέκονται, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, την Τοπική Αρχή, να συνεργαστούν ούτως ώστε η ανάπτυξη αυτή να νομιμοποιηθεί στο πλαίσιο της ορθολογικής εφαρμογής των νόμων και για το σκοπό αυτό να τηρείται ενήμερη η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε πως σήμερα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα. Πρώτον, όπως είπε, οι τέσσερις όροφοι ήταν πολεοδομικά αδειοδοτημένοι, καθώς με βάση τα πολεοδομικά κίνητρα που είχαν αποφασιστεί, η ανέγερση των τεσσάρων ορόφων είχε πάρει πολεοδομική άδεια.

Όπως εξήγησε, από το συγκεκριμένο έργο είχε αφαιρεθεί κομμάτι του δημοσίου δρόμου και με τη μετακίνηση του δρόμου νοτιότερα το εμβαδόν του μεγάλωσε και έτσι ο ιδιοκτήτης πριν παραλάβει τις απαιτούμενες άδειες προχώρησε στην επέκταση με βάση τον συντελεστή που δικαιούται. «Το θέμα τώρα είναι να προχωρήσει να αδειοδοτήσει την επέκταση που έκανε αφού όλοι έχουν πει πως πρόκειται για νόμιμη επέκταση μέσα στα πλαίσια των συντελεστών που έχει. Αρα, πολύς ο θόρυβος για το τίποτε», είπε και πρόσθεσε πως σαφώς θα έπρεπε ωστόσο πριν από την ολοκλήρωση μιας ανάπτυξης να έχει πολεοδομική άδεια, άδεια οικοδομής και πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Ο ΔΗΣΥ επιμένει, πρόσθεσε, ότι αυτές οι αναπτύξεις βοηθούν τα μέγιστα και γι’ αυτό η Κυβέρνηση έχει δώσει τα πολεοδομικά κίνητρα, ούτως ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και απομακρυσμένες περιοχές να αναπτυχθούν τουριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση