ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δένεια: Στην παρουσία Τούρκων στρατιωτών, αποχώρησαν Ε/κ γεωργοί

Σκοπός δεν είναι η πρόκληση έντασης, δήλωσε ο κοινοτάρχης

Αναμενόμενη ήταν η έκβαση της σημερινής προσπάθειας των Ελληνοκυπρίων γεωργών, κατοίκων της Δένειας, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν μαζικά στην νεκρή ζώνη, απ' όπου ο κατοχικός στρατός τους διώχνει, εδώ και μερικές μέρες, μή επιτρέποντάς τους να καλλιεργούν χωράφια για τα οποία έχουν δικαίωμα από το 2013.


Δένεια: Οπλισμένοι Τούρκοι στρατιώτες απειλούν Ε/κ γεωργούς


Γύρω στις 09:45, σύμφωνα με δηλώσεις του Κοινοτάρχη, Χριστάκη Παναγιώτου, η ομάδα των γεωργών προσπάθησε να μεταβεί στα χωράφια, έχοντας, ωστόσο, κατά νου το ενδεχόμενο να αντιμετώπιζαν ξανά την προκλητική συμπεριφορά των ενόπλων μελών του τουρκικού στρατού.


Δένεια: Διαβήματα ΥΠΕΞ προς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τις απειλές του τουρκικού στρατού


Ο κ. Παναγιώτου δήλωσε ότι η έκβαση ήταν η αναμενόμενη, ότι δηλαδή οι Τούρκοι στρατιώτες θα επενέβαιναν, ώστε να τους έδιωχναν. Όπως είπε ο κοινοτάρχης, οι οδηγίες του προς τους γεωργούς ήταν όπως αποχωρήσουν χωρίς να προκληθεί ένταση, σε περίπτωση που οι στρατιώτες το ζητούσαν. Πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια, επεσήμανε.


Δένεια: Νέο περιστατικό με Ελληνοκύπριο γεωργό


Δύο είναι οι πιθανοί λόγοι που ο κ. Παναγιώτου μπορεί να σκεφτεί, σε σχέση με την συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων, ανέφερε: πρώτος λόγος, είναι η επιθυμία τους να έχουν λόγο στην νεκρή ζώνη και δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν επέτρεψαν οργανωμένη επίσκεψη ομάδας Τουρκοκυπρίων στο τζαμί της Δένειας από συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ Δένειας και Φιλιάς.

Αμηχανία και απαντήσεις των Τούρκων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Omega, γεωργός, σε συνομιλία του με Τούρκο αξιωματικό, ρώτησε γιατί θέλουν να τους διώξουν, αφού δικαιούνται εδώ και πέντε χρόνια να καλλιεργούν τα χωράφια. Ο αξιωματικός του απάντησε ότι είναι καινούργιος εδώ, δεν γνωρίζει, αλλά έπρεπε να τους διώξει.

Σε μια άλλη συνομιλία, που αποκάλυψε ο Κοινοτάρχης, ερωτήθηκε αξιωματικός του τουρκικού στρατού εάν θα επέτρεπε σε πρόσφυγες από την κατεχόμενη Φιλιά, κάτοικους Δένειας, την ερχόμενη Κυριακή, να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, για να επισκεφθούν το χωριό τους. Ο αξιωματικός έμεινε για λίγο αμήχανος και είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση