ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Δεν θα διωχθούν ποινικά οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο

Συνελήφθησαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι δεν θα διωχθούν ποινικά οι 12 Τούρκοι που συνελήφθηκαν χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν προσπάθησαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα να μεταβούν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Νομική Υπηρεσία έδωσε περαιτέρω οδηγίες στον Λειτουργό Μετανάστευσης να προχωρήσει σε εξέταση του αιτήματος που υπέβαλαν οι 12 Τούρκοι, που είναι τρεις οικογένειες, για παροχή πολιτικού ασύλου.

Σήμερα οι τρεις άνδρες συνελήφθηκαν για το αδίκημα της παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι σύζυγοι και τα παιδιά τους φιλοξενούνται από χθες σε ξενοδοχείο της Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι οι τρεις οικογένειες προσπάθησαν να φύγουν από την Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, ωστόσο κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι είχαν παρουσιάσει πλαστά έγγραφα.

Συγκεκριμένα η μία οικογένεια, αποτελούμενη από τους γονείς και δύο παιδιά, παρουσίασαν πλαστά διαβατήρια Τουρκίας ενώ οι υπόλοιποι οκτώ παρουσίασαν πλαστές τουρκικές θεωρήσεις διαβατηρίων.

Οι τρεις οικογένειες ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι τα τελευταία 3 – 4 χρόνια διέμεναν στα κατεχόμενα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X