ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν ικανοποιεί μέρος του έργου της Πλατείας Ελευθερίας

Μισή γέφυρα τον Ιανουάριο

Γιάννος Λύτρας

Αντέδρασε επίσημα ο Δήμος Λευκωσίας, μετά το δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας, το πρωί της Τετάρτης, σε σχέση με φερόμενες νέες καθυστερήσεις που προκύπτουν, όσον αφορά το έργο της Πλατείας Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την Συντονίστρια του Έργου, Αγνή Πετρίδου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε περιήγηση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης έγινε αξιολόγηση της εξέλιξης του έργου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και τόσο ο Εργοδότης, δηλαδή ο Δήμος Λευκωσίας, όσο και ο Αρχιτέκτονας κατέληξαν σε σειρά αυστηρών οργανωτικών μέτρων τα οποία προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης, αναφέρει ότι εντός Ιανουαρίου θα δοθεί πρόσβαση στο κοινό διά μέσου της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας και θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η γέφυρα δεν θα δοθεί στο κοινό σε όλη την έκτασή της επειδή τα δείγματα του δυτικού στηθαίου δεν ικανοποίησαν τεχνικά και πλέον προχωρούμε σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας. Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, κατασκευάζονται και αυτά στο εξωτερικό.

Τέλος, αναφέρει ότι οι εργασίες προχωρούν κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε περάσει, ανά πάσα στιγμή από το σημείο. Για την ολοκλήρωση του έργου, εργάζονται καθημερινά πάνω από 120 άτομα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X