ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Cobalt: Το κράτος αναλαμβάνει τα έξοδα των εκτεθειμένων επιβατών

Οι δηλώσεις της Υπουργού Μεταφορών

Κύριο μέλημα του Κράτους η επιστροφή ταξιδιωτών, είτε τουριστών που θα αναχωρήσουν από την Κύπρο, είτε Κυπρίων που θέλουν να επιστρέψουν στο νησί, υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, μερικές ώρες μετά το κλείσιμο της Cobalt.

Για τις άμεσες πτήσεις που ακυρώθηκαν, εχθές το βράδυ και κάποιες σήμερα το πρωί, η κ. Αναστασιάδου, είπε ότι οι επιβάτες προτρέπονται να αγοράζουν εισιτήριο μονής διαδρομής σε οικονομική θέση, με τα έξοδα να καλύπτονται από το κράτος.


Cobalt: Κλείσαμε, βρείτε ξενοδοχείο


Για τους υπόλοιπους, δηλαδή, τις πτήσεις εντός των επομένων επτά ημερών, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, θα δοθούν στην δημοσιότητα αριθμοί τηλεφώνων, τους οποίους οι επιβάτες θα καλούν για να τους εξασφαλίζονται εισιτήρια μονής διαδρομής για να επαναπατριστούν, με τα έξοδα επίσης να καλύπτονται από το κράτος.

Η Cobalt, είπε, τέλος, η κ. Αναστασιάδου, δεν είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια από το κράτος, ωστόσο ήταν εις γνώσιν του Υπουργείου Μεταφορών το γεγονός ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Αναμενόταν το ότι η εταιρεία θα διευθετούσε τα οικονομικά της προβλήματα, ωστόσο δεν τα κατάφερε, κατέληξε η Υπουργός.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Υπουργείου

«Η αεροπορική εταιρεία Cobaltair Ltd. πληροφόρησε απόψε, στις 21:00 το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από αύριο το πρωί στις 00:30.


Η πρώτη ανακοίνωση της Cobalt προς τους επιβάτες


Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία συνεδρία στο Γραφείο της Υπουργού Μεταφορών, στην παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes Airports και άλλων αρμοδίων, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τον επαναπατρισμό επιβατών που θα μείνουν εγκλωβισμένοι λόγω αναστολής των εργασιών της Cobaltair Ltd.

Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018 που δεν θα πραγματοποιηθούν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία για σκοπούς αποζημίωσής τους. Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd, τις επόμενες 7 ημέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών και εκφράζει τη λύπη του, τόσο για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας όσο και για τα προβλήματα που θα προκληθούν στο επιβατικό κοινό». 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X