ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες - Στο νοσοκομείο παιδί που λιποθύμησε

Σκάφος με 18 επιβαίνοντες μετανάστες βούλιαξε στην περιοχή Κάβο Γκρέκο

ΚΥΠΕ

Συνολικά 18 πρόσωπα, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Αυγούστου να βρίσκονται σε σκάφος, το οποίο έμπαζε νερά και τελικά βυθίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γρκέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 05.40 έγινε αντιληπτό σκάφος που έπλεε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Ακατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και εντόπισε περίπου 3 ναυτικά μίλια από την ακτή, βάρκα μήκους πέντε περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 18 πρόσωπα, εκ των οποίων 11 άνδρες, μία γυναίκα με τα τρία της παιδιά και τρεις ασυνόδευτοι 16χρονοι.

Ακατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο σημείο και οι άλλες δύο άκατοι της Δύναμης για βοήθεια, αφού η βάρκα στην οποία βρίσκονταν τα 18 άτομα, έμπαζε νερά και τελικά βυθίστηκε.

Οι δύο άκατοι παρέλαβαν τα 18 πρόσωπα και λίγο μετά τις έντεκα το πρωί τα μετέφεραν στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Η τρίτη άκατος της Λ & Ν Αστυνομίας μετέφερε τη μητέρα και τα τρία της παιδιά, εσπευσμένα στη μαρίνα Αγίας Νάπας, γιατί το ένα παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του και έπρεπε να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη.

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες τα 14 άτομα θα μεταφερθούν στο Κέντρο στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας (Πουρνάρα).

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση