ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού»

Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Ανακοινώσεις

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει παροδικά την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά προς τα ανατολικά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους, παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στις περιοχές των ορεινών. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές μέχρι βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ισχυροί 5 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Ωστόσο, τοπικά στα παράλια, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αρχικά τοπικά, κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα βόρεια και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές μέχρι βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά, τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση