ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά, στα ορεινά και στα νότια παράλια. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, ενώ μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται και σε άλλες περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 21 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νοτιοανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Πέμπτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα κυρίως στο νότιο μισό του νησιού. Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση