ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του πρώην της

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

24news team

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε γυναίκα στα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της αφού αυτός την βίασε 11 φορές σε διάστημα ενός έτους.

Ο άντρας προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφού θεώρησε πως η ποινή φυλάκισης των 10 ετών που του επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού ήταν υπερβολική.

Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως αυτά καταγράφονται στην απόφαση του Ανώτατου, οι δύο τους παντρεύτηκαν το 1999 και από τον γάμο τους απέκτησαν τρία παιδιά. Ωστόσο, επειδή η δασκάλα της κόρης τους στην Αίγυπτο, θα έκανε χειρουργική επέμβαση, ο εφεσείων, μαζί με την οικογένειά του, εγκατέλειψαν την Αίγυπτο και στις 29.12.2019 ήλθαν στην Κύπρο, όπου υπέβαλαν αίτηση ασύλου. Πρόθεση του εφεσείοντα, ο οποίος τελούσε σε διάσταση με την σύζυγό του 3 με 4 χρόνια προηγουμένως, ήταν να παντρευτεί Κύπρια, ώστε να νομιμοποιήσει την παραμονή του.



Στην Κύπρο, οι σχέσεις του ζεύγους εξακολουθούσαν να μην ήταν καλές με τον δράστη να κάνει κόλαση τη ζωή της πρώην γυναίκας του. Όπως αναφέρει στην απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο, αυτός σε 11 περιπτώσεις, μεταξύ των ημερομηνιών 1.6.2020 - 21.6.2021, εξανάγκαζε την παραπονούμενη, να έλθει σε συνουσία μαζί του με τη χρήση βίας αλλά και απειλών.

Μάλιστα, όταν η γυναίκα αρνείτο αυτός τη χτυπούσε στην παρουσία των παιδιών τους. Επίσης, ο Αιγύπτιος την απειλούσε ότι θα μετέβαινε στο Τμήμα Μετανάστευσης για να κλείσει το φάκελό τους και να επιστρέψουν στην χώρα τους, ως και ότι θα τηλεφωνούσε στους δικούς της για να τους αναφέρει ότι αυτή διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.



Εξάλλου, σύμφωνα με το Ανώτατο, υπήρξε περίπτωση που ο δράστης χτύπησε πρώτα την παραπονούμενη και ακολούθως επιτέθηκε στην κόρη του ενώ μετέπειτα επίθεση δέχθηκε και ο γιος του ζεύγους ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ως αποτέλεσμα των φρικτών πράξεων, ο άντρας αντιμετώπισε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού βαριές κατηγορίες, μεταξύ άλλων αυτή του βιασμού και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

«Όλα αυτά ορθά κρίθηκαν από το Κακουργιοδικείο ως σοβαροί επιβαρυντικοί παράγοντες για τον Εφεσείοντα, όπως και το γεγονός ότι αυτή η συμπεριφορά του ήταν επαναλαμβανόμενη και μακράς διάρκειας, αφού σε διάστημα ενός έτους (μεταξύ 1.6.2020 και 21.6.2021) βίασε την παραπονούμενη σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις και ημερομηνίες, στοιχείο που αποτελεί περαιτέρω επιβαρυντικό παράγοντα», αναφέρει στην απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σημειώνεται πως το Ανώτατο, απέρριψε τη θέση του δράστη πως δεν είχε την αντίληψη ότι διέπραττε έγκλημα, ισχυριζόμενος ότι στη χώρα του δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα ο βιασμός μεταξύ συζύγων.

Καταλήγοντας το Ανώτατο αναφέρει ότι η ποινή των 10 ετών δεν μπορεί να θεωρηθεί αυστηρή και την επικύρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση