ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Αυξημένα μέτρα από την Αστυνομία ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Σε μηχανοκίνητες περιπολίες, ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις, για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων εν όψει Δεκαπενταύγουστου προχωρεί η Αστυνομία. Παράλληλα, προγραμματίζει μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο με στόχο την πρόληψη ιδιαίτερα αδικημάτων όπως οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης σημειώνει ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και η αύξηση του βαθμού ανταπόκρισης της Αστυνομίας στα διάφορα συμβάντα».

«Η συνεργασία των πολιτών σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι επίσης ουσιαστικής σημασίας», προσθέτει.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανταπόκριση του κοινού γενικότερα, απαντά ότι «έχοντας υπόψη τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση του κοινού στις εκκλήσεις μας».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Αγγελίδης αναφέρει ότι «ενόψει της περιόδου του Δεκαπενταύγουστου (12 - 15 Αυγούστου, 2017) όπου αναμένεται μαζική μετάβαση του κοινού σε ορεινά θέρετρα και παραλιακές περιοχές, η Αστυνομία εξαγγέλλει και φέτος μέτρα, τα οποία θα ληφθούν με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, τόσο κατά τη διακίνηση τους στο οδικό δίκτυο, όσο και στον τόπο παραμονής τους, αλλά και για την προστασία της περιουσίας τους από επιτήδειους κατά τη διάρκεια της απουσίας τους από τον τόπο διαμονής τους».

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ο κ. Αγγελίδης, «η Αστυνομία έχει προγραμματίσει και θα εφαρμόσει διαταγές επιχειρήσεων, οι οποίες αφορούν μέτρα τροχαίας για πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και παροχής κάθε δυνατής βοήθειας στο κοινό κατά τις μετακινήσεις του και πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα στα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις και κλοπές, ληστείες κ.λπ., με αυξημένες περιπολίες τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει, «λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα, η Αστυνομία θα λάβει μέτρα για την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του».

Τα μέτρα αυτά, εξηγεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση, παραβάσεις οι οποίες αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων».

Επίσης, σημειώνει, «την ερχόμενη Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Δεκαπενταύγουστου και ιδιαίτερα το απόγευμα, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πόλεις και τα ορεινά θέρετρα».

Αυξημένες μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες σε πόλεις και ύπαιθρο

Εξάλλου, προσθέτει ο κ. Αγγελίδης, «λόγω του ότι οι ημέρες αυτές θεωρούνται περίοδοι υψηλού κινδύνου για διαρρήξεις και κλοπές και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων που αναχώρησαν για διακοπές, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο».

Επιπρόσθετα, αναφέρει, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως είναι εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα, «με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας».

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνει την προτροπή της Αστυνομίας προς όλους όσοι θα απουσιάζουν από την οικία τους, να λάβουν προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας τους ώστε με την επιστροφή τους να μην βρεθούν προ αρνητικών εκπλήξεων.

«Καλούμε το κοινό να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση με τη λήψη δικών του μέτρων που αφορούν στην ασφάλεια των κατοικιών του, αλλά και την προστασία και φύλαξη της περιουσίας του», αναφέρει ο κ. Αγγελίδης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X