ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες των αντρών της χρονιάς

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2018

Το περιοδικό ΜΑΝ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» με συνοδοιπόρο την Τράπεζα Κύπρου, αναδεικνύουν και εφέτος τους άντρες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις, χαράσσοντας τη δική τους διαδρομή, σε μια διοργάνωση άξια των Αρίστων.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού MAN επιλέγει πρόσωπα που κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας από τον χώρο των επιχειρήσεων, των επιστημών, του πολιτισμού, των τεχνών και του αθλητισμού. Ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπων που οι χειρισμοί τους καθορίζουν τη ζωή μας. Άτομα που μας δίδαξαν για άλλη μια φορά το αθλητικό ιδεώδες. Καλλιτέχνες αλλά και επιχειρηματίες που μας έδειξαν τι σημαίνει να δημιουργείς και να μεγαλουργείς.

Οι υποψηφιότητες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – MANAGER

Πάνος Παναή
Αντιπρόεδρος της Microsoft και επικεφαλής σχεδιασμού όλων των premium συσκευών της. Ο αντιπρόεδρος της Microsoft ξεκίνησε στην αμερικανικό κολοσσό το 2004 και ως επικεφαλής σχεδιασμού όλων των premium συσκευών της, έχει καθιερωθεί για την δημιουργικότητα και τον οραματισμό του. Στόχος του είναι να συνδυάζει στοιχεία της τέχνης, της επιστήμης αλλά και της δεξιοτεχνίας, όπως στην περίπτωση του Surface, το οποίο θεωρεί σημείο σταθμό στην καριέρα του, καθώς επίσης και το Xbox αλλά και το HoloLens. Πριν από την Microsoft, Πάνος Παναη ήταν επικεφαλής ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη πληκτρολογίων, ομιλητών και ηλεκτρομηχανικών συσκευών στην NMB Technologies. Είναι κάτοχος bachelor’s degree στην επιστήμη από το Cal State Northridge και MBA από το Pepperdine University, καθώς επίσης, σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία 13 χρόνια διαμένει μαζί με την οικογένεια του στο Σιάτλ.

Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου
Ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου είναι ιδρυτής και διαχειριστής της Invel και επιβλέπει όλες τις στρατηγικές αποφάσεις, καθώς και τις επενδύσεις και τις σχέσεις εταίρων / επενδυτών. Μεταξύ άλλων επενδύσεων, η Invel απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2013 το 66% της Εθνικής Τράπεζας Pangea REIC έναντι συνολικού τιμήματος 653 εκατομμυρίων ευρώ. Προηγουμένως, ήταν διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Deutsche Bank RREEF Opportunistic Investments (ROI) που ειδικεύεται στις στρατηγικές επένδυσης σε ακίνητα υψηλής απόδοσης. Διετέλεσε συν-διευθύνων σύμβουλος του RREEF, για εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική και συνέβαλε στην εδραίωση της πλατφόρμας εναλλακτικών λύσεων του RREEF στην περιοχή του EMEA. Μεταξύ άλλων, διευθύνει την εταιρική αναδιάρθρωση, αναχρηματοδότηση και επανατοποθέτηση του γαλλικού πολυκαταστήματος Le Printemps. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών από το London School of Economics, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Business School του Bocconi της Ιταλίας.

Θάνος Μιχαηλίδης
Ο κ. Μιχαηλίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Thanos Hotels & Resorts τον οποίο διοικεί μαζί με τις δύο του αδερφές από το 1980. Στον όμιλο Thanos Hotels ανήκουν τα πολυτελη ξενοδοχεία Almyra, Anassa και Annabelle ενώ πρόσφατα ο Όμιλος προχώρησε στην απόκτηση του ξενοδοχείου Aloe. Από τον Μάιο του 2017, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι ο νέος πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάφου. Πρόκειται για ένα άνθρωπο με όραμα τόσο για την επιχείρηση του όσο και για την πόλη του. Εξάλλου όπως έχει αναφέρει, ποτέ δεν εφησυχάζετε στα εύκολα ενώ όραμα του είναι η ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού στην περιοχή, που θα καταστήσουν την Πάφο τουριστικό πόλο έλξης σε ολόχρονη βάση.

Χριστόφορος Χατζηκυπριανού
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει 30ετή καριέρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ διακρίνεται για την εμπειρογνωμοσύνη του είναι στον στρατηγικό σχεδιασμό, το μάρκετινγκ & πωλήσεων την βελτιστοποίηση απόδοσης και την διαχείριση αλλαγών. Είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Laureate Europe. Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Laureate Europe, συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση και τη στρατηγική διεύθυνση των Πανεπιστημίων Laureate σε επτά χώρες, ενώ συμμετέχει ενεργά σε ομάδες συζήτησης και φόρουμ σε θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη ταλέντων και η καινοτομία. Είναι κριτής για τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Κύπρου-Ιορδανίας. Εργάζεται επίσης σε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές επιτροπές και είναι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κύπρου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος πτυχίου στη βιομηχανική τεχνολογία και πτυχίου MBA από το πανεπιστήμιο Southern Illinois των ΗΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Middlesex University, UK για τη διαχείριση της εγγραφής και τη συμπεριφορά των καταναλωτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Δρ Κωνσταντίνος Τζελεπής - Γιώργος Βασιλείου
Οι ατελείωτες ώρες ερευνών και δοκιμών στο εργαστήριο, το πάθος για την επιστήμη και η αγάπη για τον άνθρωπο, αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά για μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις σε επίπεδο ιατρικής έρευνας στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Ερευνητές από το Wellcome Trust Sanger Institute του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τους Κωνσταντίνο Τζελέπη, Δρ. Γιώργο Βασιλείου, δημιούργησαν μια εξελιγμένη μορφή της γενετικής μεθόδου CRISPR gene editing, την οποία εφάρμοσαν για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών στόχων ενάντια στην Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία. Στην συγκεκριμένη έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην επιθεώρηση Cell Reports, η ερευνητική ομάδα παρουσιάζει ένα σημαντικό αριθμό γονιδίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς αντι-λευχαιμικούς θεραπευτικούς στόχους και έδειξαν πως μπλοκάροντας ένα από αυτά τα γονίδιά, επονομαζόμενο ως KAT2A, κατάφεραν να καταστρέψουν τα λευχαιμικά κύτταρα χωρίς να επηρεάσουν τα υγιή κύτταρα του αιμοποιητικού συστήματος.

Ντέμης Χασάπης
Ο κυπριακής καταγωγής διακεκριμένος ερευνητής του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης γεννήθηκε στο Λονδίνο από κύπριο πατέρα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και UCL. Ο κ. Χασάπης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ερευνών τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind, η οποία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που μπορεί να κερδίσει τον άνθρωπο στο περίπλοκο κινεζικό επιτραπέζιο παιχνίδι Go. Ο ιδρυτής της εταιρίας Deep Mind, που πρόσφατα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εξαγορά της Google στην Ευρώπη έναντι 400 εκατομμυρίων λιρών, χαρακτηρίζεται, ως «σούπερ μυαλό» και αποφεύγει τη δημοσιότητα. Μέχρι την εξαγορά της εταιρείας του, ήταν ένα από τα «καλύτερα κρυμμένα μυστικά» του Λονδίνου. Ο Ντέμης Χασάπης μέσα από αυτό υπερ-εξελιγμένο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, αποσκοπεί να λύσει κάποια από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, από την κλιματική αλλαγή έως τον καρκίνο, αξιοποιώντας τις καινοτόμες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Ο Ντέμης Χασάπης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του 2017 με τους ανθρώπους που έλαβαν τιμητικό τίτλο από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά τους στη βρετανική κοινωνία και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) «για τις υπηρεσίες του στην επιστήμη και στην τεχνολογία».

Δρ Βασίλης Χάρη
Μια μικρή συσκευή που μπορεί να διαγνώσει ιατρικά νοσήματα και όχι μόνο, ενθουσίασε τους κριτές παγκόσμιου διαγωνισμού Qualcomm Tricorder XPRIZE στις ΗΠΑ και έδωσαν το πρώτο βραβείο στους Κύπριους εφευρέτες με πρωτοστάτη τον Δρ Βασίλη Χάρη. Η ομάδα του Δρ Βασίλη Χάρη πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό, προτείνοντας μια μικρή εύχρηστη ιατρική συσκευή, που εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από μη ιατρικό προσωπικό, για να διαγνώσει γρήγορα και με ακρίβεια αν ο χρήστης πάσχει από διάφορες ασθένειες όπως πνευμονία, διαβήτη ή από άλλα νοσήματα. Ταυτόχρονα καταγράφει και αναλύει πέντε ζωτικές ενδείξεις όπως πχ αρτηριακή πίεση, κτύπους καρδίας κ.ά. Το αξιοπρόσεκτο στοιχείο της όλης εφεύρεσης είναι ότι η συσκευή τους στηρίζεται στο γνωστό «tricorder» της φημισμένης τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Trek. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, ανοίγει καινούργιους ορίζοντες στην υγειονομική περίθαλψη, γιατί δίνει στους χρήστες τα εργαλεία που χρειάζονται για να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους, παρέχοντάς τους αξιόπιστα δεδομένα.

Δρ Γιάννης Ιερόπουλος
Ο Δρ. Γιάννης Ιερόπουλος, ερευνητής Βιοενέργειας του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, σχεδίασε μια πρωτοποριακή λεκάνη τουαλέτας, η οποία αξιοποιεί τα ούρα και παράγει ρεύμα. Η εφεύρεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει φως και γενικά ηλεκτρισμό σε απομακρυσμένα μέρη ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμη ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η τουαλέτα δοκιμάζεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και αποτελεί μια διαρκή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΘΛΗΤΗΣ

Παύλος Κοντίδης
Έκλεισε τη χρονιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2017. Αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser, επιτυχία την οποία πρώτη φορά πανηγυρίζει στην καριέρα του, καθώς και η τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συνολικά ο Παύλος Κοντίδης έλαβε μέρος σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα καταφέρνοντας με απολογισμό δύο χρυσά, τρία αργυρά και μία έβδομη θέση.

Γιώργος Αχιλλέως
Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Λάρνακα και χρυσό στο μεικτό σκητ (ζεύγη) στην ίδια διοργάνωση, χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στη Μόσχα και πρόκριση στην εξάδα του τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Δελχί. Αποτελέσματα τα οποία συνθέτουν ένα εντυπωσιακό απολογισμό για τον κύπριο σκοπευτή εντός του 2017, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Μόσχας αποτελεί μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του. Η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της χρονιάς βρήκε τον Γιώργο Αχιλλέως στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Απόστολος Παρέλης
Παρέμεινε στην ελίτ των αθλητών της Δισκοβολίας, έχοντας να αντιμετωπίσει μια δύσκολη χρονιά με δυνατές προετοιμασίες αλλά και προβλήματα τραυματισμού. Πέτυχε να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Λονδίνο, παίρνοντας τελικά τη δέκατη θέση. Με την πρόκριση του στον τελικό ο Απόστολος Παρέλης έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής στίβου που λαμβάνει μέρος σε τρεις διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων, σε τρία συνεχή έτη.

Ανδρέας Τρικωμίτης
Μπορεί η χώρα μας να μην διατηρεί καλή παράδοση σε σχέση με τα αθλήματα μικτών πολεμικών τεχνών, μπορεί, ωστόσο, να υπερηφανεύεται για το δικό της πρωταθλητή. Στον πρώτο επαγγελματικό αγώνα ευρωπαϊκού τίτλου ΜΜΑ που έγινε στην Κύπρο, ο Ανδρέας Τρικωμίτης κατέκτησε τον τίτλο, υπερισχύοντας ενός από τους πιο έπμειρους αθλητές στο χώρο, του Γάλλου Γκάρι Κόνο και μάλιστα από τον πρώτο γύρο με submission!

Μίλαν Τραΐκοβιτς
Εντός 2017 διατηρήθηκε σε καλή αγωνιστική κατάσταση δίνοντας συνέχεια στα πολύ καλά αποτελέσματα και μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Δεύτερη θέση σε τελικό Diamond League με επίδοση - παγκύπριο ρεκόρ (13.25) και πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Λονδίνο όπου τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης είναι διακεκριμένος σύγχρονος Κύπριος συνθέτης. Το διάστημα 1969-79 συνέθεσε μουσική για τα γαλλικά εθνικά θέατρα, καθώς και για μπαλέτο. Έχει συνθέσει πολλά μουσικά έργα για το ελληνικό θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο και μουσική για 25 αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Έχει βραβευθεί με το μεγάλο βραβείο Θεάτρου Κύπρου και έγραψε τη μουσική για την παράσταση «Η κυρά της θάλασσας» σε σκηνοθεσία Χάιντς-Ούβε Χάους του ΘΟΚ. Μελοποίησε και παρουσίασε στην Κύπρο και στην Ελλάδα (στο Ηρώδειο) το ποίημα του Βασίλη Μιχαηλίδη, «Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία Κύπρου» με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Προκόπης Αγαθοκλέους
Συνεργάστηκε για σειρά ετών με το Εθνικό Θέατρο (2009-2012) και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (2012-2015) με καταξιωμένους σκηνοθέτες (Κωνσταντίνο Ρήγο, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Γιάννη Κακλέα, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Εύη Γαβριηλίδη, Δημήτρη Λιγνάδη και άλλους. Το καλοκαίρι του 2017 συνεργάστηκε με το θέατρο Άττις για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου που ανέβηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Πάφος 2017 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Συμμετείχε επίσης στο έργο του Μάικ Μπάρτλετ «Cock» που ανέβηκε στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.

Χάρης Ζαμπαρλούκος
Ο Κύπριος διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Ζαμπαρλούκος ζει και εργάζεται στην Αμερική και ήταν Διευθυντής φωτογραφίας στις ταινίες «Thor», «The Other Man», «Mama Mia», «Enduring Love», «Sleuth». Είναι μέλος της επιτροπής British Society of Cinematographers (BSC). Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Κένεθ Μπράνα στο θρίλερ «Sleuth» αλλά και με τη Φιλίντα Λόιντ στο «Mamma mia!», και έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλυγουντ. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage της Πολωνίας, έλαβε το πρωτοποριακό βραβείο «Duo», για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας με τον Κένεθ Μπράνα για το ριμέικ της ταινίας «Murder on the Orient Express».

Μάριος Μιλτιάδους
Ο Μάριος γεννήθηκε στη Λευκωσία, όπου και έζησε μέχρι τα 18 του, οπότε μετακόμισε για σπουδές στη Νομική σχολή της Θεσσαλονίκης. Τελικά, τον κέρδισε ο χορός και αφού δημιούργησε τη χορευτική ομάδα «Ηouse of Drama» όπου δρα σαν χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής. Με τους Drama Queens, την πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε, κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Hip Hop International, το 2014, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Λας Βέγκας. Μετά απ’ αυτό, και έχοντας την επιθυμία να εξελίξει τη δράση τους και πέρα από τους αγώνες, πραγματοποίησε οντισιόν για τη δημιουργία περισσότερων γκρουπ που πλέον ανήκουν όλα στο «σπίτι» του House of Drama. Στα τέλη του 2017, με το House of Drama κατάφερε να στεφθεί νικητής του Ελλάδα Έχεις Ταλέντο.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η διοργανωτική αρχή, οι Spp Media Ltd., μαζί με τον συνδιοργανωτή την Τράπεζα Κύπρου, έχουν την ευχέρεια να βραβεύσουν εκτός διαδικασίας οποιανδήποτε προσωπικότητα αξιολογηθεί για τη συνολική προσφορά της στη ζωή, την Κύπρο ή την ανθρωπότητα.

Φέτος οι κατηγορίες για τους τιμώμενους είναι:

INNOVATION AWARD BY CYTAMOBILE VODAFONE
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Όροι ανάδειξης των υποψηφίων
Σε κάθε κατηγορία για την ανάδειξη του καλύτερου ψηφίζουν παράλληλα δύο ομάδες εκλεκτόρων:
Α) 200 αναγνώστες του περιοδικού οι οποίοι ψηφίζουν μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, διεξαγόμενη από την Symmetron Market Research
Β) 200 προσωπικότητες του επιχειρηματικού, πολιτικού, εικαστικού, δημοσιογραφικού και αθλητικού κόσμου της Κύπρου.

Η βαρύτητα των δύο ομάδων για το τελικό αποτέλεσμα είναι 50%-50% και την τελική επεξεργασία των στοιχείων αναλαμβάνει η εταιρεία ερευνών, με επίβλεψη του γνωστού ελεγκτικού οίκου Deloitte.

Να σημειωθεί ότι εάν κάποιος αναδειχθεί «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year» στην ίδια κατηγορία για δυο συνεχόμενες χρονιές, τότε δεν προτείνεται ως υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Υποψήφιοι είναι μόνο ενήλικοι άντρες, Κύπριοι στην καταγωγή ή με κυπριακή υπηκοότητα, αλλά και όσοι ξεχωρίζουν για την πολύχρονη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία και διέπρεψαν κατά την προηγούμενη χρονιά στον κλάδο ενασχόλησή τους.

H ανάδειξη του Man of the Year προκύπτει αυθόρμητα ως πρώτη ερώτηση σε όσους θα ψηφίσουν μέσω της τηλεφωνικής συνέντευξης και πριν απαντήσουν στις κατηγορίες των υποψηφίων.

Χορηγοί των Man of the Year Awards 2018 είναι οι:
Τράπεζα Κύπρου, Carlsberg Classic, Cytamobile-Vodafone, Char. Pilakoutas Ltd,S. Pellegrino, ΟΠΑΠ Κύπρου και Deloitte

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη μεγάλη γιορτή του περιοδικού MAN και της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X