ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά τα αδικήματα αντιμετωπίζει ο 44χρονος - Πέρασε με κόκκινο

Υπό εξαήμερη κράτηση

24news team

Υπό εξαήμερη κράτηση τέθηκε ο 44χρονος οδηγός ο οποίος ενεπλάκη στο τετραπλό θανατηφόρο που συγκλόνισε το παγκύπριο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, αφού ο 44χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται ενώ εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα πρόκλησης θανάτου από αμέλεια και παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Αρχές έχουν εξασφαλίσει βίντεο στο οποίο δείχνει το διπλοκάμπινο όχημα του 44χρονου να περνάει με κόκκινο και να συγκρούεται σφοδρά με το όχημα που οδηγούσε η 27χρονη Βαθούλα Γεωργίου και στο οποίο επέβαιναν ο αδελφός της, η γιαγιά της και ο παππούς της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη και ότι πέρασε με πράσινο.

Εξάλλου αντικείμενο διερεύνησης αποτελεί η ταχύτητα με την οποία πορευόταν ο 44χρονος. 

Τα ευρήματα της νεκροτομής 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του 17χρονου Νικόλα Γεωργίου προήλθε από διατομή θωρακικής αορτής. Όσον αφορά για τα άλλα τρία θύματα η νεκροτομή κατέδειξε πως ο θάνατός τους προήλθε από πολυτραυματισμό. 

Την νεκροτομή στις σορούς διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. 

Πώς έγινε η τραγωδία

Το τετραπλό θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους παππούς, γιαγιά και δύο εγγόνια εκ των οποίων το ένα ανήλικος, σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, στο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών. Νεκροί είναι η Βαθούλα Γεωργίου 27 ετών από τη Λεμεσό, ο αδελφός της Νικόλας Γεωργίου 17 ετών, ο παππούς της Νικόλας Ζαβρού από το Λιμνάτι 73 ετών και η γιαγιά της Ευανθία Γεωργίου 74 ετών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη σκηνή ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού Μάριος Χαραλάμπους, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν διπλοκάμπινο όχημα, το οποίο οδηγούσε 44χρονος με συνοδηγό τη 38χρονη σύζυγο του με βόρεια κατεύθυνση στην οδό Γιάννη Κρανιδιώτη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με ιδιωτικό όχημα που οδηγούσε η 27χρονη Γεωργίου, είχε νότια κατεύθυνση στην ίδια οδό και επιχειρούσε στροφή δεξιά στην οδό Αγίας Αναστασίας. «Η συγκεκριμένη συμβολή ελέγχεται από φώτα τροχαίας και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο διερευνώνται. Υπάρχει κάποια μαρτυρία η οποία αξιολογείται» ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, η 27χρονη οδηγός, ο συνοδηγός παππούς της και οι επιβάτες, η γιαγιά και ο ανήλικος αδελφός της, που επέβαιναν στο μικρό αυτοκίνητο, βρήκαν ακαριαίο θάνατο. « Στο ένα ιδιωτικό όχημα επέβαιναν τέσσερα άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε δυστυχώς ο θάνατος τους. Στο διπλοκάμπινο όχημα επέβαινε ζεύγος αλλοδαπών, το οποίο τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Ο οδηγός του διπλοκάμπινου υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χαραλάμπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση