ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αθωώθηκε ο γιατρός που κατηγορείτο για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου

ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας με σημερινή απόφαση του αθώωσε γιατρό ηλικίας 55 ετών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου για δυο άτομα, που δεν είχε εμβολιάσει. Τα άτομα αυτά είχαν ασθενήσει με COVID-19 και απεβίωσαν κατά τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Το Κακουργιοδικείο σημειώνει στην απόφασή του ότι «δεν έχει ενώπιον του μαρτυρία με την αποδεικτική αξία που απαιτείται σε ποινικές υποθέσεις για να προβεί σε κρίση ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει εμβολιάσει τα δύο άτομα, γεγονός που αποτελεί βασικό στοιχείο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει».

Επίσης το Δικαστήριο αναφέρεται στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και στην ανώμοτη δήλωση του 55χρονου γιατρού, κρίνοντας ότι «η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει την υπόθεση της εναντίον του κατηγορούμενου πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας».

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας «ο κατηγορούμενος αθωώνεται και απαλλάσσεται στο σύνολο του κατηγορητηρίου».

Ο γιατρός αντιμετώπιζε 12 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν συνομωσία για καταδολίευση, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Επίσης εσκεμμένη διενέργεια ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης ή καταχώρισης στα αρχεία ή άλλα έγγραφα και βιβλία που χρησιμοποιούνται για υποβολή απαιτήσεων από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας από παροχέα υπηρεσιών φροντίδας, με σκοπό να εξαπατήσει τον Οργανισμό και να εισπράξει αμοιβή για υπηρεσίες ή προμήθειες που δεν παρέσχε ή μεγαλύτερα ποσά από εκείνα που κανονικά θα δικαιούτο.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται πως η Κατηγορούσα Αρχή είχε αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στις 16/5/2021 και την 1/7/21 συνωμότησε με δύο ασθενείς του, ηλικίας 41 και 43 ετών, έτσι ώστε να τους εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και γι’αυτό πλαστογράφησε και εξέδωσε τα πιστοποιητικά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε εμβολιάσει τα δύο άτομα.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αναφέρει ότι αυτός είχε εμβολιάσει τα δύο άτομα κατά του κορωνοϊού.

Για την υπόθεση, η Κατηγορούσα Αρχή είχε καλέσει 11 μάρτυρες και κατέθεσε συνολικά 25 τεκμήρια, ενώ ο κατηγορούμενος προέβη σε ανώμοτη δήλωση και κάλεσε έναν μάρτυρα υπεράσπισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση