ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γραφειακό προσωπικό στην πρώτη γραμμή - Πώς απαντά στις συντεχνίες η Αστυνομία

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώσεις

Σε σχέση με τη Διαταγή Επιχείρησης για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος σε Παγκύπρια βάση και τις αντιδράσεις, που υπήρξαν από το Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου και τις Κλαδικές Αστυνομικών, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι:

Την τρέχουσα περίοδο, η Αστυνομία καλείται να διαχειριστεί σωρεία ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας, όπως η απειλή της τρομοκρατίας, η πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, τα πολύ σοβαρά ζητήματα ασφάλειας που απορρέουν από τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και το πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα στη Ρωσία.

Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε, το οποίο σε συνδυασμό με την πολλαπλότητα των αστυνομικών καθηκόντων που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια κάλυψης των καθηκόντων αυτών από τα υφιστάμενα μέλη πρώτης γραμμής.

Έτσι, για κάλυψη των αυξημένων αναγκών, έχουν κληθεί, ανάμεσα σε άλλα μέλη και τα μέλη που εργάζονται σε γραφειακό ωράριο (0700 – 1430), να συνδράμουν προσωρινά κατά τον ελάχιστο βαθμό, στο έργο της αστυνόμευσης, ώστε η Αστυνομία Κύπρου να μπορέσει να ανταπεξέλθει των ιδιαίτερα αυξημένων αυτών αναγκών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από διαβούλευση με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών και αφού λήφθηκαν υπόψη οι προσωπικές και άλλες περιστάσεις των επηρεαζόμενων μελών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη λήψη της απόφασης σταθμίστηκε ότι ο μέγιστος χρόνος απασχόλησης κάθε μέλους της Αστυνομίας, στο εν λόγω επιχειρησιακό πλάνο, για την περίοδο από 22.3.2024 μέχρι 22.5.2024, θα κυμαίνεται από δύο μέχρι τέσσερα καθήκοντα, χρονικής διάρκειας εφτά ωρών ανά καθήκον, σε διάστημα δύο μηνών και για το οποίο θα απολαύσουν ανάλογο χρόνο ανάπαυσης, σύμφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς.

Η Αστυνομία έχει επίσης σταθμίσει αφενός μεν όλα τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των μελών της, καθώς και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στον τόπο μας και άπτονται της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.

Δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός και ειδικότερα των μελών μας, ότι ως μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, κάτω από κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και συναισθανόμενα το ύψιστο καθήκον που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν, θα πρέπει να εκφράζουν την προθυμία συνδρομής, εάν και όταν χρειαστεί.

Ως Αστυνομία προσβλέπουμε στην κατανόηση και θετική ανταπόκριση των μελών, έχοντας υπόψη τα πιο πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση