ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποθέωσε την κυπριακή κουζίνα ο Πέσκιας (vid)

«Η κυπριακή είναι η πιο σημαντική ελληνική τοπική κουζίνα»

24news team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (27/7) η 9η απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2023 του περιοδικού «Γαστρονόμος».

Στη μεγάλη γιορτή του «Γ» τιμήθηκαν παραγωγοί και μεταποιητές κυπριακών τροφίμων για την πίστη, το πάθος και το όραμά τους να στηρίξουν τα προϊόντα τους, με σεβασμό προς στους καταναλωτές, το περιβάλλον και τη φύση, αντιμετωπίζοντας ένα δύσκολο, πρωτόγνωρο περιβάλλον που διαμόρφωσε η υγειονομική και η ενεργειακή κρίση.

To τιμητικό βραβείο απένειμε στον καταξιωμένο Κύπριο σεφ, Χριστόφορο Πέσκια, η Αννίτα Δημητρίου.

Αμέσως μετά τη βράβευσή του στα 9α Βραβεία Ποιότητας 2023 του Γαστρονόμου Κύπρου, ο συμπατριώτης μας σεφ Χριστόφορος Πέσκιας έκανε το δικό του σχόλιο στο WiZ , αποθεώνοντας την κυπριακή κουζίνα.

«Η κυπριακή κουζίνα είναι η πιο σημαντική για ιστορικούς λόγους και αντικειμενικούς. Η Κύπρος είναι το πιο μεγάλο ελληνικό νησί, με μεγάλη ιστορία και έχει πάρα πολλές επιρροές. Κατά τη γνώμη μου είναι η πιο σημαντική ελληνική τοπική κουζίνα, όπως είναι και η κουζίνα της Κρήτης, της Ηπείρου. Καμμιά φορά το ξεχνάμε, αλλά η Κύπρος είναι ελληνική τοπική κουζίνα.»

Δείτε το video:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση