ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου Ροδοθέου: «Έπεσε» η υπόθεση Σήφη

Η απόφαση του βασικού μάρτυρα να μην καταθέσει ήταν καθοριστική

24news team

Εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου με κατηγορούμενο τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφης».

Κατά την σημερινή διαδικασία, η Κατηγορούσα Αρχή, μετά και την απόσυρση του βασικού μάρτυρα, ανέστειλε την υπόθεση εναντίον του «Σήφη», αφού όπως ανέφερε «δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει την υπόθεση».

Ο «Σήφης», μετά από την πιο πάνω εξέλιξη, συμφωνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με όρους για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου, ωστόσο εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση.

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη διαδικασία, ο βασικός μάρτυρας ηλικίας 31 ετών, είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται να καταθέσει για την υπόθεση.

Ο 31χρονος ενώπιον του Κακουργιοδικείου είχε πει: «Έχω να δηλώσω ότι έχω στείλει επιστολή και δεν προτίθεμαι να καταθέσω για την υπόθεση», συμπληρώνοντας, «Έχει φθαρεί η μνήμη μου, δεν θυμάμαι τα γεγονότα».

Η ποινή στον βασικό μάρτυρα

Τον Μαίο του 2019 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο, τον 31χρονο, μετά από δική του παραδοχή, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν τα αδικήματα κατοχής και προμήθειας 14 κιλών κάνναβης και 3 κιλών κοκαΐνης, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

Η υπόθεση των ναρκωτικών έφερε ντόμινο εξελίξεων, αφού στην συνέχεια, ο μάρτυρας, ενέπλεξε για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου τρία πρόσωπα.

Σημειώνεται πως ο 31χρονος, εντάχθηκε στο πρόγραμμα μαρτύρων της Αστυνομίας, ωστόσο κατά τη φετινή χρονιά, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή της ποινής του.

17 χρόνια σε δύο πρόσωπα

Θυμίζουμε πως για την εγκληματική ενέργεια καταδικάστηκαν δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τους Dydi Rudolf και Adam Abouramadan, στους οποίους το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 χρόνια.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν αυτής της απόπειρας φόνου, κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών.

Το χρονικό της απόπειρας

Στόχος αγνώστων έγινε το βράδυ της Δευτέρας (26/11/2018) ο Νίκος Ροδοθέου, εναντίον του οποίου άνοιξαν πυρ, σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας.

Η απόπειρα σημειώθηκε στην περιοχή του Hilton, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα έριξαν πέντε πυροβολισμούς κατά αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ροδοθέου, οποίος από τα πυρά των δραστών δεν τραυματίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση