ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από ώρα σε ώρα, υπερχειλίζει ο Ασπρόκρεμμος (Φωτογραφίες, Χάρτης)

Πανηγύρι θυμίζει το φράγμα: λουκουμάδες και πλανόδιοι πωλητές

Τα όρια της πληρότητάς του θα ξεπεράσει σε μερικές ώρες το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, αυτό του Ασπρόκρεμμου, το οποίο χιλιάδες κόσμου αναμένουν να υπερχειλίσει. Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχουν έρθει στην αντίληψή μας, λήφθηκαν στις 10:45 το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρεται στην λεζάντα που τις συνοδεύει, στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου».

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση της πληρότητάς του, το πρωί της Δευτέρας, το φράγμα έχει φτάσει το 98,9%, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι αύριο αύριο θα υπερχειλίσει, αν και οι περισσότερο αισιόδοξοι αναμένουν αυτό να συμβεί ακόμα και απόψε. Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο Μιχάλης Μιχαήλ, στον οποίο ανήκουν οι παρακάτω φωτογραφίες, αν και φαίνεται ότι η υπερχείλιση θα γίνει από λεπτό σε λεπτό, λόγω του μεγέθους του φράγματος, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι και αύριο, Τρίτη.

 

 

Στην περιοχή κάνουν τις βόλτες τους αρκετοί πολίτες για να δουν τον Ασπρόκρεμμο ξανά στις δόξες του, καθώς και τουρίστες. Οι πλανόδιοι πωλητές έχουν πιάσει πόστα και περιμένουν κι αυτοί την αθρόα προσέλευση του κοινού, μετά την υπερχείλιση:

 

Μέτρα για ασφάλεια των επισκεπτών

Ενόψει της αναμενόμενης υπερχείλισης του φράγματος του Ασπρόκρεμμου, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει οι ακόλουθες διευθετήσεις :

Ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει κλειστός και ελεύθερος από οχήματα (και καρότσια πλανόδιων πωλητών) από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση, με σκοπό την ασφαλή διακίνηση πεζών. Η κυκλοφορία οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από τη δυτική πλευρά του φράγματος (γεφύρι Ξερού Ποταμού).

Η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά (δρόμος Νικόκλειας).

Οι πλανόδιοι πωλητές θα εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Οι επισκέπτες προτρέπονται να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας όλους τους χώρους καθαρούς.

Φωτογραφίες του φράγματος την Παρασκευή

Το φράγμα του Ασπρόκρεμμου βρίσκεται στην κοινότητα της Νικόκλειας στην επαρχία Πάφου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X