ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Aπό απώλεια υγραερίου η έκρηξη σε διαμέρισμα στη Λάρνακα

81χρονος υπέστη εγκαύματα 1ου, 2ου και 3ου βαθμού στο 70% του σώματος του

Σε απώλεια υγραερίου οφείλεται έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, την οποία ακολούθησε πυρκαγιά η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του διαμερίσματος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής «φαίνεται να υπήρχε πρόβλημα στο σωλήνα παροχής υγραερίου από το ρολόι του κυλίνδρου προς την μαγειρική οικιακή συσκευή. Υπήρχε αρκετή απώλεια υγραερίου και με τη δημιουργία σπινθήρα προκλήθηκε η έκρηξη».

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως «το υγραέριο είναι ένα αναγκαίο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως, ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στη διαχείριση του, ενώ ο κύλινδρος πρέπει να είναι πάντα εξωτερικά της οικίας. Το υγραέριο είναι αποπνικτικό και εξαιρετικά εκρηκτικό και θα πρέπει να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σωλήνα παροχής υγραερίου από τον κύλινδρο μέχρι την οποιαδήποτε οικιακή συσκευή και να τηρούνται όλοι οι έλεγχοι πυρασφάλειας».

Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά, το διαμέρισμα που βρισκόταν στο ισόγειο εξαώροφης πολυκατοικίας στην Οδό Μάρκου Δράκου στη Λάρνακα καταστράφηκε ολοσχερώς, έγινε εκκένωση της πολυκατοικίας, ενώ οι δύο ηλικιωμένοι ένοικοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Η γυναίκα ηλικίας 88 χρόνων διαγνώστηκε με αναπνευστικά προβλήματα και κρατήθηκε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ο άνδρας, ηλικίας 81 χρόνων, υπέστη εγκαύματα 1ου, 2ου και 3ου βαθμού στο 70% του σώματος του και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X