ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο - Καταγγελία: Την ώρα που ασθενής σφαδάζει από τους πόνους ο γιατρός τον χλευάζει (vid)

«Έχει κόλπο... Κόλπο έχουν μόνο οι γυναίκες»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με την καταγγελία και όπως φαίνεται στο βίντεο ο γιατρός ειρωνεύεται και χλευάζει ασθενή ενώ αυτός σφαδάζει από τους πόνους. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη γύρω στις 10 το βράδυ στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο επισκέφθηκε ηλικιωμένος άνδρας συνοδευόμενος από τους οικείους του με συμπτώματα εγκεφαλικού.

Στο βίντεο μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο μεσήλικας άνδρας ενώ σφαδάζει από τους πόνους έχει να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του επί καθήκοντι ιατρού.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε ο άνδρας περίμενε στο κρεβάτι του πόνου για περίπου μία ώρα χωρίς να του δίνει κανείς σημασία. Όταν τελικά ο ασθενής άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια ο επί καθήκοντι ιατρός ειρωνεύτηκε κι αυτόν και τους οικείους του. Στο βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα ο γιατρός να ρωτά τους οικείους του αν έχει ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ σε υπόδειξη της συζύγου του ασθενή ότι ο άντρας της πάσχει από κόλπο, ο γιατρός απάντησε «κόλπο έχουν μόνο οι γυναίκες».

Τι δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

Με βάση σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με περιστατικό που φαίνεται να έλαβε χώρα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, διέταξα διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον συγκεκριμένου ιατρικού λειτουργού που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό με απρεπή και/ή ανάρμοστη συμπεριφορά προς ασθενή και/ή οικείους του.

Σεβόμενος το τεκμήριο της αθωότητας, αναμένοντας την έκβαση της πειθαρχικής έρευνας, δεν επιθυμώ να προβώ σε οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση σχετικά με το περιστατικό.

Ωστόσο, εξ αφορμής της δημοσιότητας που έλαβε η συγκεκριμένη καταγγελία, καλώ τους προσερχόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια να προβαίνουν σε καταγγελία κάθε περιστατικού που αισθάνονται ότι θίγει την αξιοπρέπειά τους.

Ανάρμοστες και/ή απαξιωτικές συμπεριφορές από οποιονδήποτε εργαζόμενο του Υπουργείου Υγείας όσο υψηλόβαθμοι κι εάν είναι προς οποιοδήποτε πολίτη, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, γιατί πριν από οποιονδήποτε άλλο προσβάλλουν τις εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας που με αυταπάρνηση υπηρετούν τον πάσχοντα πολίτη καθημερινά στα δημόσια νοσηλευτήρια και αμαυρώνουν την εικόνα της συλλογικής προσπάθειας για εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Δείτε το βίντεο: 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X