ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση ΟΚΥπΥ για το συμβάν με ασθενή στο ΤΑΕΠ Πάφου

Έκκληση ΟΚΥπΥ για υπομονή

ΚΥΠΕ

Έκκληση για υπομονή και ψυχραιμία απευθύνει ο ΟΚΥπΥ με αφορμή περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας που φέρει ασθενή να ξαπλώνει στο πάτωμα του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Καλεί παράλληλα το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες του προσωπικού των ΤΑΕΠ, το οποίο «καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει κάθε ασθενή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα τηρώντας με προσήλωση το ιατρικό του καθήκον».

Ο ΟΚΥπΥ στην ανακοίνωσή του αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα ιστοσελίδας για το θέμα αναγνωρίζει ότι υπήρχε έλλειψη κλινών αλλά διευκρινίζει ότι στον ασθενή και τη συνοδό του έγινε εισήγηση να καθίσει ή να ξαπλώσει προσωρινά σε καναπέ εντός των Ά Βοηθειών μέχρι να υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι για να εξεταστεί κάτι που απέρριψαν απαιτώντας να εξεταστεί ο ασθενής άμεσα.

«Ο πολίτης προσήλθε στο ΤΑΕΠ στις 10:27 και έκανε εγγραφή. Αφού έτυχε διαλογής, αξιολογήθηκε ως περιστατικό κατηγορίας 3, δηλαδή ως μη απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις», αναφέρεται. Προστίθεται ότι «οι κλίνες τη δεδομένη στιγμή ήταν κατειλημμένες με πιο επείγοντα περιστατικά (βρέφος 9 ημερών με εγκεφαλική αιμορραγία και γυναίκα με επισκληρίδιο αιμάτωμα)».

Στον πολίτη, διευκρινίζει ο ΟΚΥπΥ, «δόθηκε η δυνατότητα να καθίσει μέχρι να εξυπηρετηθεί και προκειμένου να νιώσει πιο ασφαλής, το προσωπικό του ΤΑΕΠ παρότρυνε τον ασθενή να ξαπλώσει σε καναπέ εντός του ΤΑΕΠ μέχρι την εξέτασή του αλλά έλαβε αρνητική απάντηση με τον ασθενή και τον συνοδό του να απαιτούν να εξεταστεί άμεσα».

«Το προσωπικό, παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο ΤΑΕΠ, διατήρησε τη ψυχραιμία του», σημειώνεται.

«Στις 11:32 (μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά), μόλις άδειασε κλίνη, ο ασθενής εξετάστηκε από γιατρό, του έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις, έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και απολύθηκε», αναφέρεται.

«Ειδικά σε μια περίοδο υπερπληρότητας όπως αυτή που διανύουμε τώρα απευθύνουμε έκκληση για υπομονή και ψυχραιμία από όλους. Kαλούμε το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες του προσωπικού μας», σημειώνεται.

Το προσωπικό των ΤΑΕΠ, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, «καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει κάθε ασθενή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα τηρώντας με προσήλωση το ιατρικό του καθήκον».

«Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στα ΤΑΕΠ προτρέπουμε το κοινό, σε έκτακτα συμβάντα χωρίς άμεσο κίνδυνο ζωής να απευθύνεται πρώτα στους προσωπικούς τους ιατρούς και στα εφημερεύοντα ιατρεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση