ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν παραδέχεται τις κατηγορίες ο Γιαννάκη

Αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες για πλαστογραφία κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάζεται ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες για πλαστογραφία κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την δικαστική αίθουσα:

  • Απαγγέλθηκαν οκτώ κατηγορίες - Δεν παραδέχεται ο Γιαννακη
  • Ένσταση φέρει ο δικηγόρος του Γιαννάκη, Μιχάλης Πική, για το χρηματικό ποσό που ειπώθηκε απο την κατηγορούσα αρχή, το ποσό ειναι 20,000 ειτε να τα καταθέσει ο ίδιος είτε με εγγυητή
  • Δικηγόρος -  Ο κατηγορούμενος είναι εδώ σήμερα και σίγουρα θα παρουσιαστεί στις 5/10 για να αντιμετωπίσει την υπόθεση
  • Η υπόθεση ορίστηκε για τις 5/10 στις 10:00
  • Ο κατηγορουμενος θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την επόμενη δικάσιμο με τους όρους:  20,000 μετρητά ή θα υπογράψει για την δέσμευσή του με εγγύηση 50,000 ευρώ, θα καταθέσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Θυμίζουμε πως μαζί με τις κατηγορίες για την πλαστογραφία τόσο του πτυχίου του από αμερικανικό πανεπιστήμιο, όσο και του απολυτηρίου Λυκείου, εναντίον του κου. Γιαννάκη στο κατηγορητήριο υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία που αφορά πλαστογραφία συστατικής επιστολής.

Ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού φέρεται να πλαστογράφησε συστατική επιστολή από προηγούμενους εργοδότες του πριν αναλάβει καθήκοντα στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Σημειώνεται, ότι ο τέως Επίτροπος είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 26 Μαΐου 2021, μετά τη δημοσίευση καταγγελίας του Γενικού Ελεγκτή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας και την έναρξη αστυνομικής έρευνας, για ενδεχόμενη πλαστογράφηση του απολυτηρίου και του τίτλου σπουδών του.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Γιαννάκη προτού διοριστεί επίτροπος εθελοντισμού εργαζόταν ως λειτουργός στον Οργανισμό Νεολαίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση