ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι ουρανοί! Έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές (Vid)

Από το Τρόοδος μέχρι και την Λευκωσία

Χαλασμός Κυρίου συμβαίνει αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Κύπρου, από τις ορεινές, μέχρι και την Λευκωσία, καθώς και σε περιοχές εκτός της πρωτεύουσας.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», έχει τραβηχτεί στην πλατεία Τροόδους και είναι ενδεικτικό της έντασης των βροχοπτώσεων:

Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στην περιοχή της Αλάμπρας, ενώ αστραπές και βροντές ακούγονται σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, όπως προκύπτει από τις αναφορές πολιτών στα social media.

Βίντεο από την Αλάμπρα, όπου έχουν ενισχυθεί και οι άνεμοι, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση:

Ανάλογη και η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής

Το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X