ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός από την κακοκαιρία - Άσπρισαν τα πάντα από το χαλάζι (pics, vids)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ο καιρός δεν έκανε τη χάρη στους εκδρομείς που εξόρμησαν στην ύπαιθρο για την Καθαρά Δευτέρα, αφού κακοκαιρία «χτύπησε» το νησί με αποτέλεσμα να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων.

Το σκηνικό ήταν βροχέρο ενώ η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε άσπρισε δρόμους και στέγες σπιτιών. 

 

Εξάλλου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, είχε εκδόσει κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

  

 

 

Στο πόδι η Πυροσβεστική

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας δέχονταν μεγάλο αριθμό κλήσεων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην Επαρχία. 

Επίκεντρο ήταν οι περιοχές του Δήμου Τσερίου και Λατσιών ενώ 14 συνεργεία (συμπεριλαμβάνονται 2 από Πολιτική Άμυνα και 2 από SupportCy) βρίσκονταν επί ποδός. 

Λεωφόρος Στροβόλου και Λεμεσού, σύμφωνα με τον κο. Κεττή πλημμύρισαν ένω η Αστυνομία προχώρησε με κλείσιμο δρόμων. 

Έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας

Λόγω βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης σε περιοχές της ευρύτερης Λευκωσίας καθώς επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας, προτρέπονται οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν τα φώτα πορείας αναμένα και να τηρούν αποστάσεις απο τα προπορευόμενα οχήματα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Πέμπτη τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος τοπικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση