ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία - Νέα διπλή προειδοποίηση

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

24news team

Νέα διπλή προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/08) η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη προειδοποίηση με βαθμό επικινδυνότητας το κίτρινο, θα τεθεί σε ισχύ αύριο (17/08) στις 12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00 της ίδιας μέρας. Επίσης, ακόμη μια προειδοποίηση με βαθμό επικινδυνότητας το πορτοκαλί θα διαρκέσει ακριβώς τις ίδιες ώρες με τη θερμοκρασία στα ορεινά να φτάνει τους 34 βαθμούς.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη μέχρι και αύριο.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα όμως θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

To βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα όμως θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση