ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναζητούσαν τον Σύρο που απειλούσε δημόσια και για κλοπή

Εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης

24news team

Ο Σύρος, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και βρέθηκε στο επίκεντρο τα τελευταία 24ώρα φαίνεται πως είχε ανοικτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον 47χρονο, αναζητούσαν οι Αρχές για υπόθεση κλοπής και εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί πριν από μία εβδομάδα περίπου.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως ο 47χρονος που βρέθηκε θετικός σε νάρκοτεστ δεν βρισκόταν στις διαπραγματεύσεις με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας αλλά συνόδευσε έναν εκ των άλλων μεταναστών εκείνη την ώρα.

«Από εκείνη την ώρα που βρέθηκε στον αστυνομικό σταθμό καταγγέλθηκε για κάποιες άλλες δηλώσεις και αναρτήσεις του και στη συνέχεια συνελήφθη», είπε μεταξύ άλλων ο κος. Παπαδόπουλος.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω πρόσωπο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τις δημόσιες δηλώσεις-απειλές του. «Θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους», είχε πει, ο 47χρονος.

Το χρονικό της σύλληψης του

Το βράδυ της Δευτέρας (29/8), ο 47χρονος επέβαινε σε όχημα μαζί με άλλα τρία πρόσωπα, όταν σε κάποια στιγμή σταμάτησε και έβρισε μέλη της αστυνομικής δύναμης με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί, πέρασαν χειροπέδες στους τέσσερις ενώ από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκε στην κατοχή του ενός μαχαίρι.

Εξάλλου στον 47χρονο, διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ με θετική ένδειξη ενώ κατά την διάρκεια των επεισοδίων το όχημά του τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η απάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας για τον 47χρονο

O αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, είπε ότι, ως Αστυνομία, «θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας εκεί αλλά και τη συνεχή μας παρουσία με σκοπό την αποτροπή οποιωνδήποτε άλλων παρεκτροπών από οποιουσδήποτε».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται για αποφυγή τρίτης νύχτας επεισοδίων, σημείωσε ότι έχει ετοιμαστεί επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο αν υπάρξουν οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορεί να τροποποιηθεί, για να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθεί τέτοιο ενδεχόμενο.
Απαντώντας αν είναι ικανοποιημένος με το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας τις τελευταίες 48 ώρες, είπε ότι «θεωρώ ότι στη βάση των όσων είχαμε υπόψη μας στην κάθε περίπτωση ανταποκριθήκαμε επαρκώς και αυτό αποδεικνύεται και από τις συλλήψεις και τις προαγωγές ενώπιον δικαστηρίου».

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις για τον μετανάστη που παρευρέθηκε στις διαπραγματεύσεις ενώ την ίδια ώρα διερευνάται εναντίον του ποινική υπόθεση για υποκίνηση βίας, ο αρχηγός απάντησε ότι ήταν άλλος ο σκοπός της συνάντησης. «Δεν σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιον και στη συνέχεια υποπέσει σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα δεν θα κάνεις τη δουλειά σου», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση