ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην μάχη με τις φλόγες στην Ελλάδα ρίχνονται 60 Κύπριοι πυροσβέστες

Δείτε φωτογραφίες από το C-130 που θα τους μεταφέρει

Εξήντα άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Αμυνα και το Τμήμα Δασών αναχωρούν σε λίγο για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της αποστολής ο Βοηθός Διευθυντής (Επιχειρήσεων) κ. Λεωνίδας Λεωνίδου. Στην αποστολή μίλησε και αποχαιρέτησε ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μάρκος Τράγκολας. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας «γύρω στις οκτώ απόψε αναχωρούν από το αεροδρόμιο Λάρνακας, για την Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα 60 άτομα, από τρεις Υπηρεσίες, δηλαδή Πυροσβεστική, Πολιτική Αμυνα και Τμήμα Δασών που θα συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι οι τρεις ομάδες από 20 άτομα από κάθε Υπηρεσία θα πάρουν μαζί τους στην Ελλάδα τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό τους, ενώ δεν θα μεταφερθεί στην Αθήνα μηχανοκίνητος εξοπλισμός.

Με την άφιξη τους στην Αθήνα, συνέχισε «θα υπάρξει συνεννόηση με τις εκεί αρμόδιες Υπηρεσίες και θα πάρουν τις απαραίτητες οδηγίες αναφορικά με το μέρος που θα μεταφερθούν για να συνδράμουν στη κατάσβεση των πυρκαγιών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τράγκολας είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες μέρες θα χρειαστεί να παραμείνει στην Ελλάδα η ομάδα πυρόσβεσης».

Συνάμα η Ελλάδα ενεργοποίησε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης πολιτικής προστασίας ζητώντας την συνδρομή με δυο συγκεκριμένα ζεύγη πτητικών μέσων που διαθέτει η Γαλλία. Η απάντηση όπως ανακοινώθηκε ήταν αρνητική ένεκα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί με τις πυρκαγιές στη Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση