ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστάτωση στις φυλακές: «Ευνοϊκή μεταχείριση τυγχάνουν οι επώνυμοι κρατούμενοι»

Ξεσηκώθηκαν με την αποφυλάκιση Βέργα, Σαρίκα, Βασιλείου και Μαληκκίδη

Την πόρτα εξόδου των Κεντρικών Φυλακών πέρασαν το απόγευμα οι τέσσερις καταδικασθέντες στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, Σάββας Βέργας, Φειδίας Σαρίκας, Βάσος Βασιλείου και Ευτύχιος Μαληκκίδης.

Και οι τέσσερις αποφυλακίστηκαν πρόωρα μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλαν προς το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ`Αδεία στη βάση της νομοθεσίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Πότε αναμένονται βροχές

Στο μεταξύ οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν το απόγευμα διαμαρτυρία για ευνοϊκή μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν, όπως καταγγέλλουν, οι επώνυμοι κρατούμενοι που υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης από το Συμβούλιο.

Οι κρατούμενοι κρατούσαν και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Απαιτούμε ίση μεταχείριση», «Έχουμε κι εμείς οικογένειες», «Θέλουμε και εμείς μια δεύτερη ευκαιρία», «Μην εμπαίζετε τις οικογένειες των καταδίκων» και «Ίση μεταχείριση στο Parole».

Υπόθεση Απαγωγής: Σύλληψη 41χρονου νοσηλευτή

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία σε σχέση με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης, σημειώνοντας ότι «παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής, την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X