ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει κάτι για τους πελάτες του Συνεργατισμού;

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ)

Και επίσημα τέλος μπαίνει σήμερα στον Συνεργατισμό, με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) να μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ).

Συμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες τόσο της Ελληνικής Τράπεζας αλλά και της ΣΚΤ θα αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου, υγιέστερου, και δυναμικού οργανισμού, που θα τους προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικά βελτιωμένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Οι πελάτες του Συνεργατισμού αναρωτιούνται πως θα βιώσουν την αλλαγή αυτή μεταξύ των δύο τραπεζών. Η απάντηση είναι μία.Ουσιαστικά δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην καθημερινότητά τους.

Ο πελάτης θα εξυπηρετείται από τα καταστήματα του Συνεργατισμού μέχρι να μετονομαστούν σε Ελληνική Τράπεζα, θα κάνει τις συναλλαγές του και θα επικοινωνεί με την ταμεία που είχε συνηθίσει (εφόσον η υπάλληλος δεν επιλέξει το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου).

Η μόνη αλλαγή αφορά αυτούς τους πελάτες του Συνεργατισμού που εξυπηρετούνται από καταστήματα που δεν θα επιλεγούν από την Ελληνική να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Παρόλα αυτά επισημαίνουν, δεν πρόκειται να κλείσουν τα καταστήματα «μονομιάς», θα υπάρξει σίγουρα μια μεγάλη μεταβατική περίοδος και θα ενημερωθούν οι πελάτες με επιστολή σε ότι τους αφορά.

Για παράδειγμα, εάν το κατάστημα του Συνεργατισμού στην Χ περιοχή αποφασιστεί από τη Διεύθυνση να κλείσει, τουλάχιστον ένα μήνα πριν ο πελάτης θα ειδοποιείται μέσω επιστολής και θα μπορεί να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να εξυπηρετείται πλέον από την κοντινότερη Ελληνική Τράπεζα, ή να γίνει πελάτης άλλης τράπεζας. «Δεν θα βιώσει ο πελάτης του Συνεργατισμού την αλλαγή ή όποια ταλαιπωρία», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές που γνωρίζουν, τουναντίον, με τη μετάβαση θα αρχίσουν να φαίνονται οι θετικές πτυχές που απορρέουν, όπως να κάνει ανάληψη ο πελάτης από ένα νέο μεγάλο δίκτυο με πολλά καταστήματα που σίγουρα πλέον θα υπάρχει ένα κοντά στο σπίτι του.

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένονται να κλείσουν 44 υποκαταστήματα του Συνεργατισμού και μέχρι το τέλος του 2019 τα υπόλοιπα 56. Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική θα κρατήσει μόνο 72 καταστήματα από τα συνολικά 172 που διέθετε ο συνεργατισμός παράλληλα, θα λειτουργήσει τις 2 κινητές μονάδες εξυπηρέτησης του Συνεργατισμού, όπου θα εξυπηρετούν απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες δεν θα έχουν τράπεζα

Η συμφωνία είχε συναφθεί μεταξύ ΣΚΤ και G4S Κύπρου στις αρχές του 2018. 

*Με πληροφορίες από Καθημερινή 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση