ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Υπό 8ήμερη κράτηση η 55χρονη που τσέπωσε 55 χιλιάδες ευρώ

Κατηγορείτε για πλαστογραφία και κλοπή από αντιπρόσωπο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 55χρονης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση κλοπής από αντιπρόσωπο, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόσπασης χρηματικού ποσού περίπου 55.000 ευρώ .

Η συνήγορος υπεράσπισης της 55χρονης, δικηγόρος Έλενα Ταλιώτου, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα προσωποκράτησης της Αστυνομίας αφού - όπως ανέφερε στο δικαστήριο - το μαρτυρικό υλικό είναι ογκωδέστατο και οι ανακριτικές Αρχές πρέπει να το μελετήσουν καλά προκειμένου να διαπιστωθεί και η αθωότητα της πελάτισσας της.

Από την πλευρά του ο εξεταστής της υπόθεσης Γιαννάκης Μανούρης ανέφερε πως η Αστυνομία αιτήθηκε την 8ημερη κράτηση αφού σ’ αυτό το διάστημα θα ληφθούν 146 καταθέσεις από πελάτες της 55χρονης.

Η 55χρονη, που είναι ιδιωτική υπάλληλος σε ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία και που διαμένει μόνιμα στην Πάφο, ανακρινόμενη από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος και δεσμεύτηκε να επιστρέψει τα χρήματα που οικειοποιήθηκε με δόσεις. Ωστόσο, έχει ήδη επιστρέψει το ποσό των 13.000 ευρώ.

Τα αδικήματα διαπράχθησαν στην Πάφο, σύμφωνα με την Αστυνομία το 2016 και μέχρι τη 12η Ιουνίου του 2017. Στην καταγγελία προχώρησε ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία.

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, μετά το λογιστικό έλεγχο που διενήργησε η παραπονούμενη εταιρεία, η 55χρονη που είναι ασφαλίστρια – αντιπρόσωπος στην Πάφο, εισέπραττε από πελάτες και αντί να παραδίδει τα χρήματα στην ασφαλιστική εταιρεία τα οικειοποιείτο για δική της χρήση.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από διευθυντή ασφαλιστικής εταιρείας. Όπως ανέφερε ο παραπονούμενος, από έλεγχο που διενεργήθηκε στα συμβόλαια που διαχειρίζεται η 55χρονη, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ του 2016 και των πρώτων έξι μηνών του 2017, σε συνολικά 152 περιπτώσεις, η 55χρονη εισέπραξε τα ασφάλιστρα από πελάτες της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να παραδώσει το ποσό στην εταιρεία.

Το συνολικό ποσό, που φέρεται να οικειοποιήθηκε η 55χρονη, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας, ανέρχεται στις €54,667.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X