ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

37χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις Κεντρικές Φυλακές - Τι προκάλεσε τον θάνατό του;

ο 37χρονος φαίνεται να υπέστη ανακοπή καρδίας

Τριανταεπτάχρονος Πολωνός, ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές, εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του την Παρασκευή το πρωί. Όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές, ο 37χρονος φαίνεται να υπέστη ανακοπή καρδίας, σύμφωνα με τον ιατρικό λειτουργό των Φυλακών.

Ο Πολωνός συνελήφθη, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών μόλις χθες για το αδίκημα της οχλαγωγίας υπό κατάσταση μέθης και το απόγευμα της ίδιας μέρας μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατάδικος βρισκόταν στο κελί του στην πτέρυγα 4 που είναι η πτέρυγα αυξημένης παρακολούθησης, όταν συνέβη το μοιραίο κατά τις πρωινές ώρες.

Οι δεσμοφύλακες έσπευσαν μαζί με τους νοσηλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε και ο ιατρικός λειτουργός ο οποίος διαπίστωσε, εκ πρώτης όψεως, ότι ο θάνατος του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Οι Αρχές των φυλακών ειδοποίησαν την Αστυνομία και τον ιατροδικαστή για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροψία επί της σορού του.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται εναλλακτικές ποινές φυλάκισης, διατυπώνοντας τη θέση ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία προκειμένου να επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

Ο 37χρονος δεν έχει συγγενείς στην Κύπρο και ήδη έχει ειδοποιηθεί η Πρεσβεία της χώρας του στη Λευκωσία.

Η ανακοίνωση των Κεντρικών Φυλακών

Δυστυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του Πολωνός 37χρονος κατάδικος από τους επί καθήκοντι δεσμοφύλακες. Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο, ο ιατρικός λειτουργός των Φυλακών, η Αστυνομία και οι ιατροδικαστές όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Eκ πρώτης όψεως υπέστηκε ανακοπή καρδίας.

Χτες 10/8/2017, ο 37χρονος Πολωνός συνελήφθηκε, καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στις Φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για το αδίκημα της μέθης.

Λόγω του ότι ο ίδιος στην προσωπική συνέντευξη κατά την εισαγωγή του στις Φυλακές δήλωσε ότι είναι αλκοολικός, εισήχθηκε στην πτέρυγα αυξημένης παρακολούθησης.

Έχει ενημερωθεί η Πρεσβεία του και καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστούν συγγενείς του, ώστε να ενημερωθούν λόγω του ότι δεν έχει δηλώσει οποιοδήποτε οικείο πρόσωπο στην Κύπρο.

Ως Τμήμα Φυλακών εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και συνάμα τον προβληματισμό μας, ανεξάρτητα από το ποινικό αδίκημα, άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας από ειδικά θεραπευτικά κέντρα, να καταλήγουν στη Φυλακή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα Αρχείου

Πυρκαγιά στην Αλάμπρα

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 16 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής ...
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ