ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Ιταλική χερσόνησο, κινείται ανατολικά και αρχίζει να μας επηρεάζει, κυρίως από αύριο απόγευμα και μετά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα, τοπικές χαμηλές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή, ιδιαίτερα σε περιοχές στα δυτικά και στα βόρεια. Στην ατμόσφαιρα, ενδέχεται να αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές μέχρι δυτικές διευθύνσεις και στο εσωτερικό βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται οι αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ωστόσο, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται να σχηματιστεί κατά τόπους αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και παροδικά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Το βράδυ, στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται και η εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι η χιονόνερο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι η χιονόνερο. Την Πέμπτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση και την Πέμπτη, μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση