ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

21 χρόνια μετά και οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν (Pics)

Ξεκίνησε την Παρασκευή το καθιερωμένο οδοιπορικό της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια χρονιά, οι μοτοσικλετιστές ξεκινούν και φέτος τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους ήρωες-μάρτυρες, Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, που δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους γκρίζους λύκους τον Αύγουστο του 1996.

38 μοτοσικλέτες, 52 μοτοσικλετιστές, διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά μήκος της πράσινης γραμμής, διαφωτίζοντας περαστικούς στα οδοφράγματα για το Κυπριακό πρόβλημα και τη διπλή δολοφονία των ηρώων μας που διέπραξε ο Αττίλας τον Αύγουστο του 1996. Οι δολοφόνοι, αν και γνωστοί, παραμένουν ακόμη ατιμώρητοι.

21 χρόνια μετά τις άγριες δολοφονίες, οι ανυπότακτοι μοτοσυκλετιστές, δίνοντας υπόσχεση αγώνα, διασχίζουν τη γραμμή αντιπαράταξης από την Παρασκευή 4 Αυγούστου, εκφράζοντας την αγωνία αυτού του τόπου για παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του.

Το καθιερωμένο οδοιπορικό ξεκίνησε την Παρασκευή από την Πάφο. Από τη Χλώρακα, η Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού πορεύθηκε προς τον Παχύαμμο, όπου και πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση στην εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ.

Ακολούθως, σταμάτησε στο μνημείο των πεσόντων των μαχών της Τηλλυρίας στον Λωρόβουνο, ενώ εκεί κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.

Έπειτα, οι μοτοσυκλετιστές έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα του Λιμνίτη και πορεύθηκαν προς τον Αστρομερίτη. Μετά από στάση στο χωριό, η Πορεία Μνήμης έκλεισε το οδόφραγμα της περιοχής και διέσχισε την κοινότητα της Δένειας.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού θα διανυκτερεύσει στην ακριτική κοινότητα του Μάμμαρι, όπου το κοινοτικό συμβούλιο διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη των δύο ηρώων.

Το Σάββατο, οι μοτοσυκλετιστές θα διασχίσουν τα κατοχικά οδοφράγματα της Λευκωσίας και μετά από πέρασμα στην Αθηένου θα ολοκληρώσουν το διήμερο οδοιπορικό τους στον χώρο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, απέναντι από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανανεώνοντας την αντάμωσή τους για τη μεγάλη πορεία της Κυριακής.

Μεγάλη τιμή αποτελεί το γεγονός ότι μαζί με τους μοτοσικλετιστες βρίσκονται η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία και η αδελφή του, Άντρη, οι οποίες δίνουν ώθηση στην προσπάθειά τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X