ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11 Αυγούστου: Ένας λεβέντης δολοφονήθηκε βάναυσα από τους «γκρίζους λύκους» (pic,vid)

Τάσος Ισαάκ – 24 ετών – Αθάνατος

Ήταν 11 Αυγούστου 1996 όταν μέσα στη Νεκρά Ζώνη, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε άγρια από τους «γκρίζους λύκους», μέλη της τουρκικής ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης.

Η βάναυση δολοφονία του παλικαριού ήταν η τραγική κατάληξη της μεγάλης Αντικατοχικής Πορείας που οργάνωσε το 1996 η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών, με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό στην Κατεχόμενη Κερύνεια.

Να θυμίσουμε ότι η πορεία ξεκίνησε στις 2/8 από τη Πύλη του Βραδεμβούργου, και μέσω πολλών ευρωπαϊκών χωρών κατέληξε στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου, με σχέδιο την επομένη, στις 11/8, οι μοτοσικλετιστές από σχεδόν όλη την Ευρώπη, να διαδηλώσουν στα Κατεχόμενα.

Το Κατοχικό καθεστώς απείλησε πως θα άνοιγε πυρ, εάν οι μοτοσικλετιστές εισέρχονταν στα Κατεχόμενα εδάφη, γεγονός που δεν πτόησε τους διαδηλωτές. Η πορεία «έσπασε» σε διάφορους πυρήνες, που τελικά συγκρούστηκαν με τις αρχές ασφαλείας του ψευδοκράτους.

Ο Ισαάκ έτρεξε να βοηθήσει Ελληνοκύπριο τον οποίο κτυπούσαν οι Τούρκοι και εκεί δέχθηκε την άνανδρη επίθεση. Έπεσε στο χώμα και γύρω του μαζεύτηκαν σαν όρνια αφηνιασμένα Τούρκοι οι οποίοι τον κτυπούσαν ανελέητα μέχρι θανάτου…

Ο Τάσος Ισαάκ άφησε πίσω του μια χήρα κι ένα αγέννητο παιδί, οικογένεια και φίλους, μα έγινε ο ήρωας ολόκληρης της Κύπρου. Αθάνατος. Ένας λεβέντης που έδωσε την ζωή του για την πατρίδα του. Ένα παιδί που αψήφησε τον όχλο του Αττίλα.

 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X