ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημόσιο: Θέσεις εργασίας για όλα τα γούστα (λίστα)

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας άνοιξαν οι πιο κάτω θέσεις εργασίας στο δημόσιο με αμοιβές από €76 χιλ. έως €122 χιλ. ετησίως. 

Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για μία κενή μόνιμη θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής). Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα: Α14(ii): €57.077, 59.535, 61.993, 64.451, 66.909, 69.367, 71.825, 74.283, 76.741 βάσει του Ν.56(Ι)/2018. Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις εγκρίνονται με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy) ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) (https://eservices.cyprus.gov.cy), όχι αργότερα από την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00.

2. Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

2. 1. Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Βοηθά το Διευθυντή στην οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.
(β) Προγραμματίζει, συντονίζει και εποπτεύει την εργασία των Τομέων ή των Δασικών Περιφερειών του Τμήματος.
(γ) Εφαρμόζει τη δασική πολιτική και νομοθεσία.
(δ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

2.2. Απαιτούμενα προσόντα:
(1) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στη Δασολογία.
(Σημ.: Ο όρος "πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος" καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).
(2) Μεταπτυχιακή εκπαίδευση ή ειδική εκπαίδευση ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους σε θέμα ή θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες του Τμήματος Δασών.
(3) Δεκαετής τουλάχιστο μεταπτυχιακή πείρα σε υπεύθυνη θέση σε θέματα εφαρμοσμένης δασοπονίας, από την οποία πενταετής τουλάχιστο διοικητική πείρα κατά προτίμηση στη Δημόσια Υπηρεσία.
(4) Πολύ καλή γνώση της δασικής νομοθεσίας και των δασικών προβλημάτων της Κύπρου.
(5) Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική, οργανωτική και διευθυντική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.
(6) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.


Σημειώσεις:

(α) Eνόψει Απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αναθεωρητική Έφεση 60/2011, η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.
(β) Αναφορικά με τους υποψηφίους -
(i) των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού
Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, και
(ii) οι οποίοι, δυνάμει του ΄Αρθρου 2.3 του Συντάγματος, επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

3. Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτό δυνάμει του άρθρου 2 των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων του 1990 έως (Αρ. 3) του 2017, καθόρισε την πιο πάνω θέση ως θέση που συνεπάγεται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας και στη διαφύλαξη των γενικών συμφερόντων του κράτους.

4. Σύμφωνα με το άρθρο 31(β) των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων του 1990 έως (Αρ. 3) του 2017 "Κανένας δε διορίζεται στη δημόσια υπηρεσία, εκτός αν συμπλήρωσε την ηλικία των δεκαεπτά χρόνων και, νοουμένου ότι πρόκειται για πολίτη της Δημοκρατίας, έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νομίμως από αυτές".

5. Επισημαίνεται ότι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, όπως αναφέρεται στην παράγραφο (1) πιο πάνω, όχι αργότερα από την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00.

Για να προχωρήσει με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, ο αιτητής θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στην Αριάδνη. Η ταυτοποίηση των αιτητών σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή άλλο εξουσιοδοτημένο κέντρο δεν είναι απαραίτητη.

Ο αιτητής επιλέγει τη θέση για την οποία ενδιαφέρεται και συμπληρώνει τα πεδία της αίτησης. Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα υποχρεωτικά πεδία.

Σε μεταγενέστερο στάδιο είναι δυνατόν να ζητηθεί από τον αιτητή να υποβάλει αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τα προσόντα ή/και την πείρα που έχει δηλώσει στην αίτησή του.

Άτομα που λόγω της αναπηρίας τους συναντούν δυσκολίες και δεν μπορούν άλλως πως να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση μπορούν, εάν το επιθυμούν, να απευθύνονται για βοήθεια στο τηλέφωνο 22602571.

6. Αιτήσεις από μέρους δημόσιων υπαλλήλων θα πρέπει να υποβληθούν μέσα στην προθεσμία που καθορίζεται στη δημοσίευση, με ενημέρωση των οικείων Προϊσταμένων των Τμημάτων στα οποία υπηρετούν.

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ

Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για τρεις μόνιμες θέσεις Πρώτου Λειτουργού Πολεοδομίας, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, εκ των οποίων η μία αναμένεται να κενωθεί από 1.8.2018 λόγω αφυπηρέτησης του κατόχου της. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής). Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα: Α14(ii): €57.077, 59.535, 61.993, 64.451, 66.909, 69.367, 71.825, 74.283, 76.741 βάσει του Ν.56(Ι)/2018. Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy) ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) (https://eservices.cyprus.gov.cy), όχι αργότερα από την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00.

2. Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

2. 1. Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Βοηθά το Διευθυντή στην εκτέλεση των καθηκόντων του, ειδικά στην οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, στη διαμόρφωση και εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Τμήματος, καθώς και στη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων αποφάσεων.

(β) Προγραμματίζει, συντονίζει και εποπτεύει την εργασία ενός ή περισσότερων τομέων του Τμήματος.

(γ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα που θα του ανατεθούν.

2.2. Απαιτούμενα προσόντα:

Α. Για Πρώτο Διορισμό

(1) (α) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στην Πολεοδομία και Χωροταξία και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος σε κατάλληλο θέμα που σχετίζεται με τις αρμοδιότητες του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως• ή

(β) (i) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στην Αρχιτεκτονική ή Πολιτική Μηχανική ή
Διαχείριση Ακινήτων ή Γεωγραφία ή Οικονομικές ή Κοινωνικές Επιστήμες, ή άλλο θέμα αποδεκτό για
εισδοχή για μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και Χωροταξία, και

(ii) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στην Πολεοδομία και Χωροταξία, ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος στην Πολεοδομία και Χωροταξία διετούς τουλάχιστο κύκλου σπουδών.
(Σημ.: Ο όρος «Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο»).
(2) Δεκαετής τουλάχιστο μεταπτυχιακή πείρα σε υπεύθυνη θέση σε θέματα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Οικήσεως, από την οποία 5ετής τουλάχιστο διοικητική πείρα.

Β. Για Προαγωγή

Τριετής τουλάχιστον υπηρεσία στη θέση Ανώτερου Λειτουργού Πολεοδομίας.

Γ. Και για τα δύο, Α και Β

(1) Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική, οργανωτική και διευθυντική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

(2) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.

Σημειώσεις:

(α) Eνόψει Απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αναθεωρητική Έφεση 60/2011, η κατοχή των
γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.

(β) Αναφορικά με τους υποψηφίους -

(i) των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, και
(ii) οι οποίοι, δυνάμει του ΄Αρθρου 2.3 του Συντάγματος, επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική
κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για μία κενή μόνιμη θέση Πρώτου Λειτουργού Φορολογίας, Τμήμα Φορολογίας. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής). Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα: Α14(ii): €57.077, 59.535, 61.993, 64.451, 66.909, 69.367, 71.825, 74.283, 76.741 βάσει του Ν.56(Ι)/2018. Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy) ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) (https://eservices.cyprus.gov.cy), όχι αργότερααπό την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00.
2. Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:
2. 1. Καθήκοντα και ευθύνες:
(α) Βοηθά τον Έφορο Φορολογίας και τους Βοηθούς Εφόρους Φορολογίας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και ειδικά στην οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Τμήματος, καθώς και στη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων αποφάσεων.
(β) Προγραμματίζει, συντονίζει και εποπτεύει την εργασία δύο ή περισσότερων τομέων ή Επαρχιακού Γραφείου του Τμήματος Φορολογίας.
(γ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.
2.2. Απαιτούμενα προσόντα:
(1) (α) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών:
Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Λογιστική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσια Διοίκηση, Νομικά
(περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law), Στατιστική, Πληροφορική, Επιστήμη των Ηλεκτρονικών
Υπολογιστών, Εκτίμηση Ακινήτων, Επιμέτρηση Ποσοτήτων.
(Σημ.: Ο όρος «Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).
Ή (β) Μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
(2) Δεκαετής τουλάχιστον πείρα σε θέματα άμεσης ή/και έμμεσης φορολογίας από την οποία πενταετής τουλάχιστον πείρα σε εποπτικά/διοικητικά καθήκοντα που να περιλαμβάνουν προγραμματισμό, οργάνωση, καθοδήγηση, συντονισμό και έλεγχο εργασιών.
(3) Ακεραιότητα χαρακτήρα, διευθυντική, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.
(4) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.


ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για μία κενή μόνιμη θέση Πρώτου Λειτουργού Στατιστικής, Στατιστική Υπηρεσία. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής). Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα: Α14(ii): €57.077, 59.535, 61.993, 64.451, 66.909, 69.367, 71.825, 74.283, 76.741 βάσει του Ν.56(Ι)/2018. Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy) ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) (https://eservices.cyprus.gov.cy), όχι αργότερα από την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00.

2. Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

2. 1. Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Βοηθά στην οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στη διαμόρφωση και εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, καθώς και στη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων αποφάσεων.

(β) Υπεύθυνος για τον προγραμματισμό, το συντονισμό και την εποπτεία της εργασίας του τομέα ευθύνης του, την οργάνωση, τη διεύθυνση και το συντονισμό στατιστικών απογραφών, επισκοπήσεων, ερευνών και μελετών, την ανάλυση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων και ετοιμασία εκθέσεων και μελετών.

(γ) Συμβουλεύει άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες πάνω σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

(δ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

2.2. Απαιτούμενα προσόντα:

(1) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα από τα πιο κάτω θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών:
Στατιστική, Οικονομικά, Μαθηματικά, Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομετρία, Δημογραφία, Επιχειρησιακή Έρευνα (Operational Research) ή σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο με κύριο θέμα σπουδών τη Στατιστική ή τα Οικονομικά ή τα Μαθηματικά.

(Σημ.: Ο όρος "πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος" καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).

(2) Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη Στατιστική ή στα Οικονομικά ή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στην Οικονομετρία ή στη Δημογραφία ή στην Επιχειρησιακή Έρευνα (Operational Research) ή σε συναφείς τομείς των θεμάτων αυτών ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους και απόκτηση σχετικού διπλώματος σε έναν ή περισσότερους τομείς της Στατιστικής.

(3) Δεκαετής τουλάχιστο μεταπτυχιακή πείρα σε υπεύθυνη θέση σε θέματα στατιστικής, τα οποία να περιλαμβάνουν οργάνωση, διεξαγωγή και ανάλυση στατιστικών απογραφών και επισκοπήσεων, από την οποία πενταετής τουλάχιστο πείρα στη διεύθυνση, εποπτεία, καθοδήγηση προσωπικού, στον προγραμματισμό, στην οργάνωση, στο συντονισμό και στον έλεγχο εργασίας.

(4) Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

(5) Πολύ καλή γνώση των οικονομικών και στατιστικών δεδομένων της Κύπρου.

(6) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής ή της Γερμανικής ή της Γαλλικής γλώσσας.

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ/ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για δύο κενές μόνιμες θέσεις Βοηθού Διευθυντή Κλινικής/Τμήματος, Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. (Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής). Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα: Α15(ii): €64.713, 67.333, 69.953, 72.573, 75.193, 77.813, 80.433, 83.053 βάσει του Ν.56(Ι)/2018.

Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy) ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) (https://eservices.cyprus.gov.cy), όχι αργότερα από την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00.

2. Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

2. 1. Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Ασκεί ιατρικά καθήκοντα της ειδικότητάς του σε κυβερνητικό ιατρικό ίδρυμα. Αν η θέση προορίζεται για το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ο διορισθησόμενος ή προαχθησόμενος θα εκτελεί τα ιατρικά καθήκοντα που απαιτούν οι ανάγκες του Τμήματος τούτου.

(β) Με απόφαση της αρμόδιας προϊστάμενης αρχής αντικαθιστά το Διευθυντή Κλινικής ή τμήματος κυβερνητικού ιατρικού ιδρύματος ή εκτελεί καθήκοντα Διευθυντή τέτοιας κλινικής ή τμήματος, όταν δεν υπάρχει Διευθυντής ανώτερου βαθμού.

(γ) Ετοιμάζει και υποβάλλει εκθέσεις, στοιχεία και εισηγήσεις στα θέματα που αφορούν την ειδικότητά του.

(δ) Προγραμματίζει ή/και συμμετέχει στην εκπαίδευση ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στον τομέα της ειδικότητάς του.

(ε) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

2.2. Απαιτούμενα προσόντα:


Α. Για Πρώτο Διορισμό:

(1) Εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου.
(2) Κάτοχος πιστοποιητικού ειδικότητας σύμφωνα με τον περί Εγγραφής Ιατρών Νόμο.
(3) Δωδεκαετής τουλάχιστον πείρα στην ειδικότητα που καθορίζεται κατά τη δημοσίευση της θέσης,
περιλαμβανομένου του χρόνου εκπαίδευσης για απόκτηση του διπλώματος ή τίτλου ειδικότητας.

ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ (ΓΕΝΙΚΟΥ) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για μία (1) κενή θέση Εκτελεστικού (Γενικού) Διευθυντή (Κεντρική Διοίκηση) Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού.

Α. Καθήκοντα και ευθύνες:

(α) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού χωρίς δικαίωμα ψήφου. Αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

(β) Υπεύθυνος για την υποβολή των αποφάσεων της Διευθυντικής Ομάδας και των προτάσεων πολιτικής για το γενικό συμφέρον του Οργανισμού, για τελική έγκριση, όταν αυτό χρειάζεται.

(γ) Εποπτεύει άμεσα τα μέλη της Διευθυντικής Ομάδας, τους επικεφαλής των Διευθύνσεων του Οργανισμού και οποιαδήποτε Επιτροπή, όπως προκύπτει από τα καθήκοντα και τις ευθύνες του.

(δ) Επικοινωνεί το όραμα, την αποστολή και τις αξίες του Οργανισμού στο προσωπικό και διασφαλίζει τη δέσμευσή τους για επίτευξη των στόχων του Οργανισμού.

(ε) Συντονίζει, αναπτύσσει και προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Σχέδιο για επίτευξη συμφωνηθέντων δεικτών υγείας.

(στ) Συντονίζει, αναπτύσσει και προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο το ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμούωκαι τον προϋπολογισμό του σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο στη βάση του Νόμου περί Δημοσιονομικής Ευθύνης και των οδηγιών του Διοικητικού Συμβουλίου.

(ζ) Ετοιμάζει την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων του Οργανισμού και άλλες εκθέσεις όπως ζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

(η) Οργανώνει, διοικεί, συντονίζει, παρακολουθεί, επιτηρεί και ελέγχει την απόδοση του Οργανισμού, ώστε να διασφαλίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι σύμφωνες με το επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού, τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και εσωτερικούς κανονισμούς καθώς επίσης τις οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

(θ) Παρέχει χρηματοοικονομική εποπτεία στην εφαρμογή του προϋπολογισμού για να διασφαλίζει την αποτελεσματική δαπάνη και συμμόρφωση.

(ι) Συντονίζει τη δραστηριότητα της Διευθυντικής Ομάδας.

(ια) Ετοιμάζει και ελέγχει τους εσωτερικούς κανονισμούς, τις διοικητικές δομές και τα συστήματα, για διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και της βιώσιμης και αποτελεσματικότητας του
Οργανισμού στην παροχή των συμφωνηθέντων υπηρεσιών.

(ιβ) Διοικεί και παρακολουθεί την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας προς τους ασθενείς.

(ιγ) Εκπροσωπεί επίσημα τον Οργανισμό στην ιατρική, επιχειρηματική και γενική κοινότητα και δημιουργεί και διατηρεί επαφές με βασικούς εμπλεκόμενους φορείς.

(ιδ) Έχει επαφές εξωτερικά με τον Υπουργό Υγείας και ανώτερους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, Υπουργούς και ανώτερους λειτουργούς άλλων Υπουργείων, μέλη της ιατρικής, επιχειρηματικής και γενικής κοινότητας και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

(ιε) Ασκεί οποιεσδήποτε δραστηριότητες και οποιαδήποτε καθήκοντα του ανατίθενται από το Διοικητικό Συμβούλιο ή/και από το σχετικό Νόμο και τους Κανονισμούς που εκδίδονται δυνάμει αυτού ή/και τους εσωτερικούς κανονισμούς του Οργανισμού.
Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του υποχρεούται να συμμορφώνεται προς τις Νομοθετικές/Κανονιστικές, Γενικές ή Ειδικές Διατάξεις, Οδηγίες, Εγκυκλίους και Πρακτικές, όπως αυτές εφαρμόζονται στον Οργανισμό.

Β. Απαιτούμενα Προσόντα :
(1) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλο ή ισότιμο προσόν σε οποιοδήποτε θέμα και Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Δημόσια Υγεία ή σε άλλο θέμα σχετικό με τα καθήκοντα και ευθύνες της παρούσας θέσης.

(2) Δεκαπενταετής τουλάχιστον πείρα στη διοίκηση μεγάλου οργανισμού με αυξημένα επίπεδα ευθύνης, από την οποία δεκαετής τουλάχιστον πείρα σε ανώτατη διευθυντική/ διοικητική θέση που να περιλαμβάνει προγραμματισμό, οργάνωση, καθοδήγηση, συντονισμό και έλεγχο εργασιών.

(3) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας ή/ και της Αγγλικής γλώσσας.

Η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.

(4) Εκτεταμένη επαγγελματική κατάρτιση σχετική με τα καθήκοντα και τις ευθύνες της παρούσας θέσης ή/και πενταετής τουλάχιστον πείρα σε εκτελεστική διοικητική θέση παρόχου με ελάχιστο προύπολογισμό €100 εκατομμύρια ή/ και αριθμό 1000 υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνεται στη δεκαπενταετή πείρα που απαιτείται. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ έδω

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση