ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για βροχές και καταιγίδες, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής (12/1) μέχρι και τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1).

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, θα επηρεαστούν περιοχές στα δυτικά και νότια παράλια, ενώ η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά.

Το δελτίο καιρού

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινα, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής ενώ την Τρίτη θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματτολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση