ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ανακοίνωση Μαλά για τον Υπουργό Οικονομικών

Πλέκει το εγκώμιο του εκλεκτού του, ο υποψήφιος Πρόεδρος

Δεν ανακοινώνει ακόμη τον εκλεκτό του για το Υπουργείο Οικονομικών, ο Σταύρος Μαλάς, παρά το ότι το πρωί είχε κυκλοφορήσει το όνομα του Τάσου Γιασεμίδη, ο οποίος είναι οικονομολόγος και κατέχει διευθυντική θέση σε μεγάλο χρηματοοικονομικό οργανισμό.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο κ. Μαλάς, πλέκει το εγκώμιο του προσώπου το οποίο επέλεξε ο ίδιος για την νευραλγική αυτή θέση, χωρίς, ωστόσο, να κάνει αναφορά στο όνομά του. Την ίδια ώρα, όμως, αναφέρεται σε αυτόν ως ένα «απόφοιτο πανεπιστημίου με ειδικότητα στα χρηματοοικονομικά και ειδικός σε θέματα χρηματοπιστωτικής πολιτικής, μικροοικονομικής και μακροοικονομικής ανάλυσης της Κυπριακής οικονομίας καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών οικονομιών».

Η ανακοίνωση Μαλά

«Οι ανάγκες της κυπριακής οικονομίας αλλά και της κυπριακής κοινωνίας, καθιστούν αναγκαία την πλήρωση της θέσης του Υπουργού Οικονομικών από έναν άνθρωπο που να γνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον στην Κύπρο και διεθνώς, και να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε χρηματοοικονομικά θέματα.

Την ίδια ώρα, θέλω μέσα από την επιλογή του ατόμου αυτού να στείλω το στίγμα της οικονομικής φιλοσοφίας και της πολιτικής ηθικής της κυβέρνησης μου καθώς και το πνεύμα ανανέωσης που θα χαρακτηρίζει τη σύνθεση της.

Με βάση τα πιο πάνω, επέλεξα ένα πρόσωπο με δημόσια παρουσία που αφενός συγκεντρώνει τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και αφετέρου εμπνέει εμπιστοσύνη στην αγορά.

Πρόκειται για απόφοιτο πανεπιστημίου με ειδικότητα στα χρηματοοικονομικά και ειδικός σε θέματα χρηματοπιστωτικής πολιτικής, μικροοικονομικής και μακροοικονομικής ανάλυσης της Κυπριακής οικονομίας καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών οικονομιών.

Ο Κώδικας της επαγγελματικής δεοντολογίας του οργανισμού στον οποίο εργάζεται δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος του. Πρόκειται για κανόνα που δεν είχα υπόψη μου όταν προανάγγειλα την ανακοίνωση του ονόματος του και για λόγους προστασίας της επαγγελματικής ιδιότητας του, είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ.»

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X