ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή της έκρηξης και το ωστικό κύμα στη Νέα Αγχίαλο (Vids)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.

Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που το ωστικό κύμα «χτυπά» τζαμαρίες καταστημάτων:

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μετέδωσαν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως την Σκόπελο.

Οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Πάντως, το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί. Οι αποθήκες αυτές βρίσκονται 4 μίλια βόρεια από το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρήξεις έγιναν στις αποθήκες που φυλάσσονται τα πυρομαχικά για τα readiness των μαχητικών αεροσκαφών που απογειώνονται όταν γίνονται παραβιάσεις στο Αιγαίο. Από την Πολεμική Αεροπορία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις όταν πλησίαζε η φωτιά.

Το προσωπικό που υπηρετούσε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις πυρομαχικών απομακρύνθηκε εγκαίρως, αναφέρουν αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. «Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περιουσίες», τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Το 80% της Νέας Αγχιάλου έχει εκκενωθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στην απόλυτη εκκενωση. Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση