ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη

Ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Προετοιμασία: 30' Αναμονή: περίπου 30' Παρασκευή: περίπου 20' (με παγωτομηχανή) / τουλαχιστον 2 ώρες (χωρίς παγωτομηχανή)

Υλικά (για 8 - 10 μερίδες)
• 1 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια, ώριμο, καθαρισμένο (καθαρό βάρος)
• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια. Ζυγίζουμε 200 γρ. καρπούζι και το στύβουμε με το χέρι κρατώντας τον χυμό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αυτό τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το σιρόπι), ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως, για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια το αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα κομμάτια καρπουζιού και τον χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.

Εναλλακτικά, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 - 25 λεπτά, αφρατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Λόγω της ημέρας σε υπαίθρια σημεία σε όλες τις επαρχίες, θα συναντήσεις και καραβάνια που φτιάχνουν παραδοσιακούς λουκουμάδες

Πού να πας για λουκουμάδες

Αν ψάχνεις την αγαπημένη σιροπιαστή γεύση που μας γλυκαίνει εδώ και δεκαετίες, εδώ σου έχουμε τα spots με μερικούς από τους ...
 |  FOOD & DRINK