ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Χέλμουτ Μάρκο: «Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυνατότητες της Honda»

Ο σύμβουλος της Red Bull Motorsport πιστεύει ότι «κανείς δεν μπορεί να συμβαδίσει» με την ποιότητα των πόρων έρευνας και ανάπτυξης της Honda στην Ιαπωνία

Η Honda ετοιμάζεται να προμηθεύσει την Red Bull με κινητήρες F1 την επόμενη σεζόν, αφού η ποιότητα των κινητήριων συνόλων που προμηθεύει την Toro Rosso έπεισε τον Μάρκο και τους συναδέλφους του να σταματήσουν την πολυετή συνεργασία με την Renault.

H Honda αγωνίστηκε όταν επέστρεψε στη Formula 1 το 2015 με τη McLaren, με φτωχά αποτελέσματα και πολλά προβλήματα αξιοπιστίας παρά την εξαιρετική δουλειά που έγινε στις state-of-the-art εγκαταστάσεις της Honda στην Sakura. O Μάρκο πιστεύει ότι τώρα πλέον η Honda είναι έτοιμη να δώσει κινητήρες με λυμένα όλα τα προβλήματα. «Στην Toro Rosso όλα λειτουργούν τέλεια. Την επόμενη χρονιά η Honda θα κάνει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.

Έχουν ένα κέντρο ανάπτυξης στη Sakura, το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα. Οι Ιάπωνες έχουν διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικό τρόπο εργασίας. Μαθαίνουν με την πάροδο του χρόνου. Η προσέγγισή μας με την Honda θα είναι διαφορετική από αυτή της McLaren. Δεν έχουμε απαιτήσεις, συζητάμε τα πάντα μαζί.».

Οι υπεύθυνοι της Red Bull ανέφεραν επανειλημμένα πως η αδυναμία να προσφέρει η Renault έναν ανταγωνιστικό κινητήρα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα επέλεξε να συνεργαστεί το 2019 με την Honda. Ο Μάρκο είπε ότι η Renault «έκανε πάντα προβλέψεις ότι επρόκειτο να είμαστε ανταγωνιστικοί τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν συνέβη ποτέ» και πιστεύει ότι η δέσμευση  της Honda είναι πιο ισχυρή. "Έχουμε χάσει την πίστη μας στη Renault", δήλωσε ο Μάρκο. "Η Honda είναι ένας συνεργάτης που έχει δεσμευτεί, διαθέτει τους οικονομικούς και τεχνικούς πόρους και είμαστε η πρώτη ομάδα για αυτούς".

Βέβαια... μην ξεχνάμε πως ο Ντάνιελ Ρικιάρντο αποφάσισε να εγκαταλείψει την Red Bull για να συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας της Renault την επόμενη σεζόν. Ο Μάρκο συνεχίζει...«Η Honda συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθη και άλλαξε κάποιο μέρος του προσωπικού της και έλαβε επίσης βοήθεια από εμπειρογνώμονες έξω από την εταιρεία. Πραγματοποίησε σημαντικές αλλαγές προσωπικού μετά την τελική της σεζόν με την McLaren, τοποθετώντας τον Γιασουάκι Ασάκι επικεφαλής στις εγκαταστάσεις στην Sakura. «Οι επιδόσεις της Toro Rosso δείχνουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά» δήλωσε ο Μάρκο. «Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τη Renault.».

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1  |  Honda  |  Red Bull

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X