ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

To WRC του 2017 σε αριθμούς (vid)

Η στατιστική απεικόνιση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2017 παρουσιάζει ορισμένους εντυπωσιακούς αριθμούς και εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι αριθμοί που προέκυψαν από το πρωτάθλημα του WRC το 2017 παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον και μας δίνουν μια εικόνα τόσο για την κυριαρχία του Σεμπαστιέν Οζιέρ όσο και για τις… περίεργες πτυχές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε. Όλα αυτά μερικές μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας περιόδου καθώς το WRC είναι το πρωτάθλημα που ξεκινά πρώτο, παραδοσιακά, την αγωνιστική σεζόν του παγκοσμίου motorsport. Στις 28 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο.

Ας δούμε τους αριθμούς:

2:15 - 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα ήταν η μεγαλύτερη διαφορά νίκης που καταγράφηκε το 2017. Την πήρε ο Οζιέρ από τον Λάτβαλα στο Ράλι Μόντε Κάρλο.

126,26 χλμ./ώρα ήταν η μεγαλύτερη μέση ωριαία ταχύτητα του 2017 και σημειώθηκε από τον Εσαπέκα Λάπι, φυσικά στο Ράλι Φινλανδίας.

4 – Τόσες ήταν οι περισσότερες νίκες που σημείωσε ένας οδηγός μέσα στο 2017. Ήταν ο Τιερί Νόιβιλ.

78 – Ο πολυνίκης του θεσμού, Σεμπαστιέν Λέμπ έχει επιτύχει 78 νίκες στην καριέρα του και το 2018 επιστρέφει σε επιλεγμένους αγώνες. Ωστόσο 78 είναι και οι νίκες που έχουν όλοι οι άλλοι εν ενεργεία οδηγοί του WRC μαζί. Ο Οζιέρ έχει 40, ο Λάτβαλα 17, ο Νόιβιλ 6, ο Μικ 5, ο Μίκελσεν 3, Ο Τάνακ 2 και από μία έχουν οι Όστμπεργκ, Σόρντο, Παντόν, Λάπι και Έβανς.

6 ήταν οι πέμπτες θέσεις του Κρεγκ Μπριν τη χρονιά που μας πέρασε.

19 – Η M-Sport βρέθηκε 19 φορές σε πόντιουμ και ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

56 ειδικές διαδρομές κέρδισε ο Τιερί Νόιβιλ, 26 περισσότερες από τον δεύτερο.

24 βαθμοί ήταν η διαφορά του Οζιέρ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος

18 χρόνια πέρασαν από την τελευταία νίκη της Toyota στο WRC, πριν καταφέρει φέτος η ομάδα να πάρει την πρώτη της νίκη, στον αγώνα της Σουηδίας. Είχε σταματήσει στο Ράλι Κίνας του 1999.

54 – Από το 2012 και το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας τότε, είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης η M-Sport. Μέχρι την πρώτη νίκη ου 2017 στο Ράλι Μόντε Κάρλο είχαν διεξαχθεί 54 αγώνες.

10 – Στο Ράλι Γερμανίας σημειώθηκαν οι περισσότεροι διαφορετικοί νικητές ειδικών διαδρομών και ήταν 10.

7 ήταν οι διαφορετικοί νικητές αγώνων μέσα στο 2017.

17 χρόνια είχαν να πανηγυρίζουν οι Βρετανοί νίκη συμπατριώτη τους στον αγώνα της Αγγλίας. Φέτος τα κατάφερε ο Έλφιν Έβανς και ο τελευταίος ήταν ο Ρίτσαρντ Μπερνς το 2000. Σε εκείνο τον αγώνα ο Χάρι Ροβάνπερα ήταν σχεδόν δύο μηνών πατέρας, καθώς τον Οκτώβριο του 2000 γεννήθηκε ο Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος το 2017 έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του WRC που βαθμολογήθηκε σε ηλικία 17 ετών.

3 οδηγοί έβαλαν για πρώτη φορά το όνομά τους στη λίστα των νικητών. Οι Τάνακ, Έβανς και Λάπι που πήραν τις παρθενικές τους νίκες στο θεσμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Το εξωτικό BMW i8 Roadster

Αποτελεί ένα από τα πλέον ξεχωριστά αυτοκίνητα της δεκαετίας που διανύουμε
24sports team
 |  AUTO
Αυτή είναι η νέα Porsche 911 (vid)

Αυτή είναι η νέα Porsche 911 (vid)

Υπάρχει για πρώτη φορά το σύστημα «Wet mode», που μέσω αισθητήρων ανιχνεύει το ύψος του νερού που υπάρχει στο δρόμο
24sports team
 |  AUTO