ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συζητήσεις Formula1 με Ολλανδία για πίστα δρόμου

Η νέα ηγεσία της Formula1 έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές της Ολλανδίας, ώστε να κατασκευαστεί πίστα δρόμου σε μία από τις μεγάλες πόλεις.

Η νέα ηγεσία της Formula1 έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές της Ολλανδίας, ώστε να κατασκευαστεί πίστα δρόμου σε μία από τις μεγάλες πόλεις.

Από το 1985 έχουμε να δούμε Γκραν Πρι της Formula1 στην Ολλανδία, όταν το φιλοξένησε τελευταία φορά η πίστα Ζάντβοορτ. Μετά από πάνω από μία 20ετία, υπάρχει η πιθανότητα αυτό να αναβιώσει, αλλά όχι στο προαναφερθέν σιρκουί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.com, ο εμπορικός διευθυντής της F1, Σον Μπράτσις επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα της τουλίπας, ώστε να ξεκινήσει τις συζητήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ώστε να υπάρξει ξανά αγώνας στο μέλλον, αλλά σε πίστα δρόμου σε μία από τις μεγάλες πόλεις.

Αυτές που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες είναι το Άμστερνταμ και Ρότερνταμ, με την πρωτεύουσα να είναι πιο τουριστική πόλη και τη δεύτερη να έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια events, αφού στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει πολλά street demos.

Βέβαια, στην παρούσα φάση τσεκάρεται κάθε επιλογή, με τον Μπράτσις να μη βιάζεται να βάλει τους Ολλανδούς κάποια διορία. Βέβαια, τα νέα αφεντικά του σπορ γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο Γκραν Πρι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, κυρίως λόγω του Μαξ Φερστάπεν.

Οι Ολλανδοί έχουν δείξει τη στήριξή τους στον πιλότο της Red Bull και είναι σίγουρο ότι θα... έντυναν μία ολόκληρη κερκίδα στα πορτοκαλί για χάρη του 20χρονου, που έχει κλέψει από την αρχή της καριέρας του τις εντυπώσεις στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Οι αγώνες δρόμου είναι πάντα διασκεδαστικοί, πάντα έχουν μεγάλα πλήθη και καλή ατμόσφαιρα. Η στήριξη που υπάρχει στον Μαξ στην Ολλανδία αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα είναι τεράστιο για τη χώρα, όπως μπορείτε να φανταστείτε.

Οπότε, εφόσον λειτουργήσουν η τοποθεσία και ο σχεδιασμός της πίστας, τότε γιατί όχι;», δήλωσε το αφεντικό του Φερστάπεν, Κρίστιαν Χόρνερ. Έτσι, μένει να δούμε αν θα έχουμε την αναβίωση του Ολλανδικού GP, τελευταίος νικητής του οποίου ήταν ο Νίκι Λάουντα με McLaren.

gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλαγή... σκυτάλης στη Bentley

Αλλαγή... σκυτάλης στη Bentley

Νέο αφεντικό έχει η Bentley, με τον Άντριαν Χάλμαρκ, που ήταν στην Jaguar Land Rover, να αντικαθιστά τον Βόλφγκανγκ Ντιρχάιμερ. ...
 |  AUTO