ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα ύψη τα κέρδη της Ferrari

Η Ferrari βλέπει τις πωλήσεις και τα κέρδη της να... εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ αναμένεται να αυξηθούν οι αριθμοί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η Ferrari βλέπει τις πωλήσεις και τα κέρδη της να... εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ αναμένεται να αυξηθούν οι αριθμοί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Κάθε εταιρεία, όποιο προϊόν κι αν πουλάει, θέλει να έχει μόνο κέρδος, ώστε να είναι βιώσιμη και να βλέπει την επιχείρηση να πηγαίνει στα ύψη. Ειδικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, τη στιγμή που θέλουν να περάσουν άλλες τεχνολογίες (ηλεκτρικά και αυτοκινούμενα μοντέλα) και επιθυμούν να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό που υπάρχει στην αγορά, ώστε να τους φέρει θετικό πρόσημο στις πωλήσεις, που σημαίνει κέρδος στο... ταμείο.

Σε αυτή την ευχάριστη θέση, λοιπόν, βρίσκεται η Ferrari για τους πρώτους μήνες του 2017. Η ιταλική φίρμα έφτασε τις 2332 πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην GTC4Lusso με τον V12 κινητήρα. Κάτι που σημαίνει ότι το «αλογάκι» πούλησε 118 περισσότερα αυτοκίνητα από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2016.

Βέβαια, στο να έχει κέρδος η Ferrari έβαλε τη... σφραγίδα της και η LaFerrari Aperta, αν και οι πωλήσεις της δε φτάνουν σε τόσο μεγάλο αριθμό. Μάλιστα, τα εν λόγω νούμερα αναμένεται να... εκτοξευτούν κι άλλο μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού στα... ενόψει υπάρχει η 812 Superfast, με μοντέλα, όπως αυτά με τους V8 κινητήρες, να παραμένουν σταθερά στις πωλήσεις.

Γεγονός που σημαίνει, ότι έως το τέλος του 2017 η Ferrari αναμένεται να... σπάσει τα κοντέρ και να κάνει ρεκόρ με 8400 πωλήσεις, δηλαδή +4,8% από το 2016, τη στιγμή που το μικτό λειτουργικό αναμένεται να αγγίζει τα 950 εκατομμύρια ευρώ.

Αν μη τι άλλο, εύφορες εποχές για τη Ferrari, που ελπίζει να συνεχίσει την κερδοφορία και τα επόμενα χρόνια, ενώ προς το παρόν... παίζει μπάλα με τις GTC4Lusso, LaFerrari Aperta, F12Berlinetta, 488, και είναι στα... σκαριά, όπως προαναφέραμε, η 812 Superfast. Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο για την κατασκευή ενός SUV.

Σε πρώτη φάση η εταιρεία αρνήθηκε κάτι τέτοιο, με τον Σέρτζιο Μαρκιόνε μάλιστα να είναι κατηγορηματικός, όμως όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει στην πράξη. Κάτι που θα φέρει διπλασιασμό στις πωλήσεις της Ferrari, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, άρα τη συμφέρει να βγάλει στην παραγωγή το πρώτο της SUV και να κάνει τη διαφορά, με δεδομένο πως μέχρι τώρα έχει εστιάσει στα supercars.

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X