ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Παιχνιδάκι η όπισθεν με το νέο Focus (vid)

Το νέο Ford Focus εφοδιάζεται με νέα ευρυγώνια κάμερα θέασης 180°

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Το νέο Ford Focus εφοδιάζεται με νέα ευρυγώνια κάμερα θέασης 180°, ενώ παράλληλα αισθητήρες ανιχνεύουν για διερχόμενα αυτοκίνητα και ενεργοποιούν τα φρένα αυτόματα εαν αυτό κριθεί απαραίτητο για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κάμερες οπισθοπορείας απολαμβάνουν αυξανόμενη δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών νέων οχημάτων. Οι κάμερες αυτές δείχνουν στους οδηγούς τι ακριβώς υπάρχει πίσω τους. Τώρα, το νέο Ford Focus πηγαίνει αυτή την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας τι υπάρχει πέρα από την ορθή γωνία και πιο συγκεκριμένα στις 180 μοίρες.

Η κάμερα, που τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, καταγράφει μία εικόνα 180° την οποία εμφανίζει στην οθόνη αφής τους συστήματος infotainment μέσα στο αυτοκίνητο. Πέραν της ευκολίας που προσφέρει η συγκεκριμένη γωνία θέασης, όμως, οι άνθρωποι της Ford έχουν επιστρατεύσει και του αισθητήρες ραντάρ που παρακολουθούν την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο και προειδοποιούν τους οδηγούς για διερχόμενα οχήματα και μοτοσικλέτες κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία. Μάλιστα, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στις προειδοποιήσεις, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα για να αποφευχθει η παραμικρή σύγκρουση.

Δείτε το video που παρουσιάζει την ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας (Rear Wide View Camera) της Ford, όπως επίσης και το Σύστημα Πληροφοριών Τυφλού Σημείου (Blind Spot Information System) με Cross Traffic Alert.

 

 

autotriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
FORD FOCUS  | 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X