ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πλαστικοί δρόμοι φιλοδοξούν να καταργήσουν την άσφαλτο (pics & vid)

Oλλανδική εταιρεία εξελίσσει δρόμους από ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό, οι οποίοι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στους κλασικούς ασφαλτοτάπητες.

Oλλανδική εταιρεία εξελίσσει δρόμους από ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό, οι οποίοι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στους κλασικούς ασφαλτοτάπητες.

Η εταιρεία VolkerWessels, που ανήκει στις μεγαλύτερες ολλανδικές φίρμες οδοποιίας, φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον κλάδο της. Συγκεκριμένα εξελίσσει πλαστικούς δρόμους με στόχο να αντικαταστήσουν στο μέλλον τους γνωστούς μας ασφαλτοτάπητες. Το υλικό των νέων δρόμων θα προέρχεται από την ανακύκλωση πλαστικών αντικειμένων, όπως μπουκαλιών και συσκευασιών και μάλιστα από τα βάθη των ωκεανών, όπου προκαλούν τεράστια οικολογική ζημιά. Για την εξέλιξη του επαναστατικού πλαστικού τάπητα συνεργάζεται η ολλανδική VolkerWessels με τη γαλλική εταιρεία πετρελαιοειδών, Tolal.

Η εταιρεία VolkerWessels, που ανήκει στις μεγαλύτερες ολλανδικές φίρμες οδοποιίας, φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον κλάδο της

Το ανακυκλωμένο πλαστικό θα διαμορφώνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις σε προκατασκευασμένα τμήματα οδοστρώματος, που θα είναι κούφια και πολύ ελαφρά, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα με φορτηγά. Τα κομμάτια θα κουμπώνουν μεταξύ τους, όπως τα γνωστά παιχνίδια με τουβλάκια της Lego και –καθότι κούφια- θα μπορούν να περνούν εύκολα μέσα από αυτά καλωδιώσεις και σωληνώσεις, ενώ δεν θα κρατούν το νερό και θα αποτρέπουν τον κίνδυνο πλημμύρας.

Επίσης, η διάρκεια ζωής του πλαστικού τάπητα είναι σύμφωνα με την VolkerWessels τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ασφάλτου και η κατασκευή ενός τέτοιου δρόμου ολοκληρώνεται πολύ συντομότερα σε σχέση με την κλασική οδοποιία. Εξίσου εύκολα γίνεται και η αντικατάσταση ενός φθαρμένου ή κατεστραμμένου τμήματος με ένα καινούριο κομμάτι «προκάτ».

Η συγκεκριμένη ιδέα βρίσκεται προς το παρόν σε θεωρητικό στάδιο, όμως σύντομα θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα, δηλαδή η πιλοτική κατασκευή πλαστικών τμημάτων δρόμου και η δοκιμή τους στο εργαστήριο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, λάσπη, κλπ.). Ειδικά για το τελευταίο κεφάλαιο, αναζητεί η VolkerWessels εξειδικευμένες εταιρείες για συνεργάτες.

Το Ρότερνταμ είναι η πρώτη πόλη, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους δρόμους από πλήρως ανακυκλωμένο πλαστικό. Το δημοτικό συμβούλιο της ολλανδικής πόλης θεωρεί τη συγκεκριμένη ιδέα πολύ φιλική προς το περιβάλλον, ενώ ανταποκρίνεται και στην εικόνα του για το μέλλον της ανθρωπότητας. Το αμέσως επόμενο στάδιο του εγχειρήματος προβλέπει την ολοκλήρωση της εξέλιξης των πλαστικών υλικών και την πιλοτική δημιουργία των πρώτων τέτοιων δρόμων μέσα στο τρέχον έτος.

gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Όσο η ηλεκτροκίνηση εδραιώνεται, όλο και περισσότερα μοντέλα θα την εντάσσουν στην γκάμα τους.

Έμφαση στο ρεύμα για το Audi Q3

Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς κόμπακτ SUV θα διατίθεται και σε πλειάδα εκδόσεων με μπαταρίες, εκτός από τις προτάσεις με ...
 |  AUTO
Στα πρότυπα της Mercedes-AMG, της BMW M Performance και της Audi Sport, η SEAT σκέφτεται να ανεξαρτητοποιήσει τα Cupra μοντέλα της.

Ανεξάρτητη μάρκα για τα SEAT Cupra

Οι Ισπανοί σκέφτονται να καταργήσουν τα Cupra από την γκάμα τους και να δημιουργήσουν μια αυτόνομη μάρκα για τα σπορ αυτά ...
 |  AUTO
Μέχρι την παρουσίαση κάποιας σπορ παραλλαγής του Audi Q2, το κορυφαίο μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον 2.0 TFSI κινητήρα βενζίνης, που αποδίδει 190 ίππους.

Νέα κορυφή για το Audi Q2

Το κόμπακτ SUV της Audi θα λανσαριστεί με ένα ακόμη μοτέρ, με κυβισμό στα 2.0 λίτρα και απόδοση που φτάνει τους 190 ίππους. ...
 |  AUTO
 Η ιταλική φίρμα έφτασε τις 2332 πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην GTC4Lusso με τον V12 κινητήρα

Στα ύψη τα κέρδη της Ferrari

Η Ferrari βλέπει τις πωλήσεις και τα κέρδη της να... εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ αναμένεται να αυξηθούν οι αριθμοί μέχρι το ...
 |  AUTO